Nou subsecretar de stat la Educație, responsabil cu digitalizarea: Tudor-Ionuț Oprea, cu pregătire în psihologie, sănătate publică și digitalizare, fost consilier în guvernul Cioloș, fost lider în Liga studenților din străinătate

subsecretar de stat la Educație

Tudor Oprea / Foto: Facebook.com

Premierul Florin Cîțu a numit un nou subsecretar de stat la Ministerul Educației, Tudor-Ionuț Oprea, printr-o decizie publicată marți în Monitorul Oficial. Într-un anunț publicat pe pagina sa de Facebook, Oprea scrie că se va ocupa de capitolul „digitalizarea educației”. Tudor Oprea, activ politic, în ultimul an, ca președinte al PLUS Brașov, are studii în psihologie și sănătate publică, urmate în străinătate, iar în ultimii ani și-a concentrat atenția asupra activităților din domeniul digitalizării.

Potrivit propriului CV de reprezentant PLUS, Tudor Oprea are o licență în psihologie la Universitatea York din Toronto și un master în sănătate publică la Universitatea Umea din Suedia, finalizat în 2014.

Într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Oprea scrie că „în era digitală, tinerii trebuie să fie pregătiți și să aibă capacitatea de a se adapta ușor unui câmp de muncă în constantă schimbare. Digitalizarea are un rol esențial în sistemul educațional, atât pentru formarea abilităților digitale și eliminarea discrepanțelor la nivel de acces la educație, cât și pentru eficientizarea și transparentizarea întregului sistem. Această numire mă onorează și, totodată, mă responsabilizează să dau ce am mai bun din mine pentru a dezvolta, împreună cu echipa din Ministerul Educației – România, sistemul educațional din România.”

Între 2012-2015, a fost secretar general al Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).

Amintim că, anul acesta, organizația LSRS a ajuns recent de două ori în atenția publică – printr-un caz de fraudă la examen în care a fost implicat președintele său, respectiv printr-o cerere de finanțare, de către guvern, a studenților din străinătate.

În aceeași perioadă (2014) a fost, între altele, intern la Ministerul Tineretului și Sportului și la Administrația Prezidențială și a administrat baze de date la Societatea Academică din România.

În 2016, până în ianuarie 2017, a fost consilier în cancelaria fostului premier Dacian Cioloș. De atunci, este vicepreședinte și cofondator al “Smart Everything Everywhere”, organizație implicată în digitalizare, unde a coordonat, între altele, mai multe ediții Hackathon4Health și, potrivit CV-ului, s-a implicat în “cofondarea primului hub de inovație universitar”, alături de Universitatea din București (Abacus Hub).

De la mijlocul anului trecut este președinte PLUS Brașov.

Foto: Tudor Oprea / Facebook.com

Exit mobile version