VIDEO Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul la Palatul Cotroceni / Klaus Iohannis: Sunt încredințat că proiectul România educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic, cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Noul ministru al Educației, Ligia Deca, a depus jurământul luni seara, la Palatul Cotroceni. La încheierea ceremoniei, președintele Klaus Iohannis a avut un mesaj de circa două minute în care a spus că „România educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii”.

Anunțul depunerii jurământului a fost făcut după ce președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni decretele prin care Ligia Deca a fost eliberată din funcția de consilier prezidențial și numită în funcția de membru al Guvernului, ministru al Educației.

Ceremonia și cele mai importante declarații, aici:

Klaus Iohannis: „Vă doresc mult succes și vă felicit pentru această poziție de ministru în Guvernul Ciucă.

Ne dăm seama cu toții că dacă vorbim despre educație, despre învățământ, suntem într-un moment foarte important.

Sunt încredințat că proiectul România educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii și cred, sper, cu noi susțineri atât din spațiul politic cât și din spațiul învățământului și din spațiul public la modul general.

Este, realmente, un proiect de țară. Este un proiect de țară de care România are foarte multă nevoie.

O națiune fără un sistem de educație performant are puține șanse în lumea de astăzi care devine din ce în ce mai complicată și, doamna ministru, nu doar dumneavoastră aveți nevoie de încurajări, de ajutor și de oameni buni profesioniști cu care să lucrați, ci întregul Guvern, fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cat se poate de repede în Guvern, guvernul care prin vocea prim-ministrului Nicolae Ciucă a declarat de la început că va prelua această sarcină și va lucra la acest pachet în așa fel încât să fie prezentat Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat, care realmente pune bazele unui sistem de educație pentru secolul 21 în România”.

Ligia Deca este primul ministru al Educației numit direct din echipa președintelui Klaus Iohannis, care, după cum a declarat, are ca obiectiv transformarea în lege a proiectului România educată, iar asta ca membru într-un executiv condus de un premier acuzat de plagiat – Nicolae Ciucă. Tot o afacere de plagiat a dus la vacantarea prin demisie a scaunului de ministru al Educației, funcție preluată acum de Deca de la Cîmpeanu.

Vezi aici cine este Ligia Deca, noul ministru al Educației: primul ministru fără grade de profesor sau cercetător finalizate, fost lider al asociației studenților, inginer naval și de navigație, absolventă a Universității Maritime Constanța, consilier prezidențial și coordonatorul România educată.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version