O nouă actualizare a aplicației de salarizare a ajuns în școli miercuri seară, după ce au fost semnalate confuzii

Foto: captura Edusal

O nouă actualizare a aplicației de salarizare a ajuns în unitățile de învățământ miercuri seară, după ce au fost semnalate constant probleme de către secretarele și contabilii din școli. Conform surselor Edupedu.ro, versiunea anterioară a aplicației de salarizare, care a fost primită de școli luni noaptea și prevedea „introducerea indemnizației de concediu de odihnă în calculul limitei de 33% pentru veniturile neimpozabile”, a generat confuzie.

În informare se arată că acum EduSal permite, printre altele, actualizarea statului de plată cu afișarea informațiilor referitoare la zilele de concediu de odihnă, indemnizație de hrană, impozit.

Potrivit documentului consultat de Edupedu.ro, modificările aduse la această actualizare a versiunii 2.39.4 sunt:

Câteva erori din versiunea aplicației de salarizare din școli, EduSAL, venită vineri, 28 iulie, au generat salarii mai mari cu până la 2.000 de lei net pentru profesori, potrivit surselor Edupedu.ro.

Noul contract colectiv de muncă stabilește, printre altele, calcularea indemnizației de concediu cu luarea în calcul a indemnizației de hrană, precum și plata salariului și a indemnizației de hrană pentru angajații care lucrează și în zilele libere prevăzute de lege, indiferent de numărul de ore/zile de muncă acumulate în perioada lucrată.

Iată ce a declarat săptămâna aceasta Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, despre aplicația Edusal: „Problema nu este aplicația Edusal, problema este cine anume gestionează și asigură mentenanța aplicației respective. (…) Mentenanța este asigurată din exterior, de firme private, iar acolo unde există un monopol, este clar că vei depline în totalitate de firma în cauză.”

Citește și:
SURSE Confuzie în școli după ce a fost actualizată luni noaptea aplicația de salarizare a personalului din Învățământ
Exit mobile version