SURSE Confuzie în școli după ce a fost actualizată luni noaptea aplicația de salarizare a personalului din Învățământ

52.587 de vizualizări
Foto: Captură EduSal
În școli și grădinițe a fost generată o confuzie după ce aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată din nou, conform surselor Edupedu.ro. Concret, o nouă versiune a aplicației de salarizare a ajuns în școli luni noaptea și prevede „introducerea indemnizației de concediu de odihnă în calculul limitei de 33% pentru veniturile neimpozabile.”

Potrivit surselor Edupedu.ro, această modificare nu este înțeleasă de angajații din instituțiile de învățământ, exprimarea fiind una ambiguă. În documentul primit de unitățile de învățământ nu se găsesc alte precizări.

Într-un document publicat de ANAF Brașov se arată că, potrivit prevederilor art. 76 alin. (4^1) din Codul fiscal, începând cu 01.01.2023 este introdusă o limită lunară cumulată de neimpozitare de 33% din salariu de bază al angajatului pentru următoarele venituri pe care le pot acorda angajatorii:

b) contravaloarea hranei acordate de către angajator pentru angajații proprii, persoane fizice care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, în alte situații decât cea prevăzută la alin. (4) lit. c), astfel cum este prevăzut în contractul de muncă sau în regulamentul intern, în limita valorii maxime, potrivit legii, a unui tichet de masă/persoană/zi, prevăzută la data acordării, în conformitate cu legislația în vigoare. La stabilirea plafonului lunar neimpozabil nu se iau în calcul numărul de zile din luna în care persoana fizică desfășoară activitate în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu sau se află în concediu de odihnă/medical/delegare. Prin hrană se înțelege hrana preparată în unități proprii sau achiziționată de la unități specializate. Prevederile nu sunt aplicabile angajaților care beneficiază de tichete de masă, în conformitate cu legislația în vigoare;”

Art. 76 (4) lit.c) se referă la „hrana acordată de angajatori angajaților, în cazul în care potrivit legislației în materie este interzisă introducerea alimentelor în incinta unității;”

Câteva erori din versiunea aplicației de salarizare din școli, EduSAL, venită vineri, 28 iulie, a generat salarii mai mari cu până la 2.000 de lei net pentru profesori, potrivit surselor Edupedu.ro.

Noul contract colectiv de muncă stabilește, printre altele, calcularea indemnizației de concediu cu luarea în calcul a indemnizației de hrană, precum și plata salariului și a indemnizației de hrană pentru angajații care lucrează și în zilele libere prevăzute de lege, indiferent de numărul de ore/zile de muncă acumulate în perioada lucrată.

Iată ce a declarat ieri Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, despre aplicația Edusal: „Problema nu este aplicația Edusal, problema este cine anume gestionează și asigură mentenanța aplicației respective. (…) Mentenanța este asigurată din exterior, de firme private, iar acolo unde există un monopol, este clar că vei depline în totalitate de firma în cauză.”

Citește și:
Erori ale aplicației de salarizare din școli dau salarii majorate și cu 2.000 de lei net, la calculul pe noua indemnizație de concediu – surse
Concediul suplimentar pentru directorii de școli, conform noului contract colectiv de muncă, poate fi aplicat în aplicația de salarizare a personalului din Învățământ – document

35 comments
 1. Nu cred ca o femeie de serviciu, spala doar wc… de cele mai multe ori face curat și după dvs, nu numai în urma copiilor, are grija de copii atunci când dvs aveți “altceva” de făcut și câte alte treburi care de multe ori nu întra în atribuțiile ei….nu judecați….și lăsați, 2700 lei, nu exagerați!

 2. Poate dl profesor ar trebui sa mai scoată nasu din hârtii și sa folosească diploma la baie….. Sa stea cu dnele îngrijitoare o săptămână apoi vorbim de doar “spala wc’….. Și aia e nevoie ca cinica Sa facă sau na… Poate dansul are din ala de lux în fundul curții(acasă și la școală) ….. Și atunci nu trebuie spălat…. Asa profesor nu îmi trebuie la copii…. Nu respecta cine face curat și după el….. Nu merita respect..

 3. Unii se cred dumnezeu intruchipat ofensand restul fumctiilor. Sau poate domnul/doamna respectiva nu a dorit acest lucru insa i-a iesit. Totusi trebuie sa fim mai atenti la comentarii. Poate uneori din cauza situatiei/neagrearii realitatiei actuale de contract se lasa purtat de val si trece peste saua calului. Trebuie sa fim mai indulgenti si mai receptivi/atenti la detalii si apoi sa atacam

 4. Programul Edusal este din ce in ce mai performant 😁! Erorile nu au fost rezervate în totalitate! Probabil că, până în data de 10 august, se vor rezolva parțial! Nu acest aspect este important, ci asigurarea unor posturi, la butoane ! Cum vine asta ? 1 muncește și 10 verifică iar la final, certifică și răspunde pe bază de semnătură, tot cel care muncește! Să mai vorbim despre cum sunt plătiți cei care muncesc, certifică și răspund față de cei care chipurile verifică???? Absolut mizerabil! Ei au sporuri pentru condiții grele de muncă, pentru încordare și suprasolicitare nervoasă 😂, sporuri pe care prostănacii care muncesc și răspund, nu le merită! Să mai vorbim de indemnizație de hrană versus tichete de masă???? Așa ceva , doar un sistem din România poate să clocească!!!!

 5. Bine punctat,fara femeie de serviciu nu ar mai funcționa o școală, trebuie lăsat macar o săptămână să nu se facă curățenie și atunci să vadă intelectuali cât valorează o femeie de serviciu.

  1. As vrea sa vad cum se poate desfasura activitatea in invatamant fara cadre didactice. Comentariul este vadit rautacios desi, recunosc importanta omului care intretine scoala. Mai ales ca, de multi ani incoace, numarul lor a scazut iar cei ramasi muncesc si pentru cei care au iesit din sistem.

 6. Cum sa poate ca doua sporuri 10% se calculează diferit la salarii de baza diferite ,edusalul face ce vrea groaznic luna de luna mult au învățat în românia noastră educată, mare performanță. Si la urma cand cadrele didactice prin sindicate prin procese câștigă, tot administratorul financiar si secretarul sa faca rectificative cu anii in urmă. Bătaie de joc ,multumim frumos ,grupul nesemnificativ cum suntem numiți.

  1. sarut mana doamna. Dar oare limba romana ce va facut de o asasinati in acest mod groaznic?? Inteleg ca poate sunteti de alta etnie/nationalitate dar numele dv nu imi permite sa accept varianta asta. Deci revin: cu ce va gresit saraca limba romana de o asasinati pur si simplu??!!!

    1. corect. Doar ca uneori am probleme cu predictia cuvintelor si tastatura. O sa dezactivez/anulez sursa problemelor de acest gen. Multumesc. Apreciez atentia la detalii.

   1. Dacă a fost asasinată limba română, clar, a fost de către cei care au implementat proiectul,, România Educată “” !

 7. În fiecare zi, o altă variantă, din ce in ce mai aiurită! Și luni 01.08.2023 și probabil și cea care urmează! Suntem plătiți prea bine sau primim plată cu ora și nu se plătesc concediile restante care însumează și 76 de zile, pentru că restul au dispărut? De ani de zile, personalul didactic auxiliar aflat pe posturi unice de administratori financiari, nu au beneficiat de concediu de odihnă, decât în limita de maxim 4-7 zile/ an ? Salariile sunt și cu 3.000 lei, mai mici decât ale cadrelor didactice de predare, cu aceeași tranșa de vechime! Este normal??? Nimeni nu mai vrea să ocupe aceste posturi! Oare de ce??

  1. frumos ,veșnic la nedidactic se greșeste ceva . Este corect atunci când vor fi magazine S.H cu mâncare. Cu hainele ne.am rezolvat . Ne rezolvă ei și cu mâncarea . Nu contează că am vechime aproape 30 de ani , salariu este la fel ca aceluiași angajat de 1 an . Sporuri nu ne trebuiesc .

   1. helloooo. Limba romanaaaaaas!!!! Chiar sunteti profesori voi astia care va lasati prada criticilor dar scrieti mai ceva ca unul care nu a trecut deloc pe la scoala???!

    1. Din răspunsuri, clar nu sunt profesori. Fac parte din personalul didactic auxiliar. Profesorii nu calculează salarii și nu le certifică prin semnătură.

  2. Castigi 1 leu pe luna? Inainte de greva, eu, ca profesor titular cu 18 ani vechime aveam salariu de 3000 lei in mana cu foarte multe sporuri legate de mediul rural. Nu mai minti! Am vazut fluturasul de salariu al femeii de serviciu: 2300 lei inainte de greva. (Eu 2700). Lasa vrajeala! Ea spala niste wc-uri, eu am facut 4 ani de facultate la zi si sute de examene si raspund de educatia si siguranta unor copii si dau cu subsemnatul in zeci de hartoage…

   1. Stimată și distinsă doamnă, vă aduc la cunoștință faptul că, multe dintre femeile de serviciu au studii postliceale și superioare! Nu cred că merită disprețul nimănui! Dacă ele nu ar fi, multe alte lucruri ar lipsi….

   2. Buna ziua,nu mai jigniți Îngrijitorii,fara noi unele grădinițe de prelungit nu ar funcționa,nu spălăm numai wc,fisa postului este lungă

 8. Un program care produce luna de luna dureri de cap celor care_ l folosesc.
  Introduc varianta pentru a modifica un camp si distrug 10.
  Lucrez din 1996 salarizare, asa ceva nu se intampla cand aveam programul achiziționat de la privat.
  Azi , ca timp lucrez pentru 80 de oameni cat lucram la peste 800.
  Ne- au îmbolnăvit psihic.
  Lucram peste program si in weekend, nu mai ai viata personala.

 9. pe cand o licitatie cu mai multe firme pt salarizarea asta?
  presimt ca multa cerneala va mai curge: ba se va bloca aplicatia…ba va da eroare…si toot asa:))

 10. Edusalul nu permite retinerea si virarea contributiei pentru pensia facultativa.
  ASF Romania noi mai suntem europeni ?
  La noi nu mai functioneaza deducerea fiscala pentru contributia pana la 400 euro anual per angajat ?

 11. Firma asta care administrează Edusalul din toamna lui 2022 ,este o firma care ,,pute” a prostie și lipsa de profesionalism,dar care sigur da comisioane mari șmecherilor și corupților de la ministere și politicienilor din dotare

 12. Cum sa nu dea eroare!???
  Doar vorbim de ITsti scutiti de orice taxe si impozite …, insa incapabili sa realizeze o modificare pe care o pot face cu succes pana si elevii de clasa a XI-a.

  1. Daca nu ar fi femeia de serviciu care spala veceul …nu ai mai putea tine ore ..nu ai cum sa te caci… și așa ați miroasă.,ție excrementele ba intelectualule.. să-ți fie rușine ba bădăranule….ia-ți pungi la tine sa te ușurezi an punga…..

   1. orice profesor poate sa faca ce face femeia de serviciu, stim cu totii sa dam cu matura si sa spalam wc- uri, dar femeia de serviciu nu poate sa faca ce face un profesor.Munca femeii de serviciu e importanta intr- o scoala, si trebuie remunerata corespunzator, dar scoala ar putea exista si fara femei de serviciu, dar fara profesori – nu.

    1. Fara rautate …. Si atunci , cine ar mai fi doamnele/ domnii ? Acum cativa ani, am incercat sa ajut o colega ingrijitoare, care era bolnava . Sa va spun ca m-am facut de rusine ????? Mi-a dat lectii, asa bolnava cum era ! Haideti sa nu ne facem viteji ! Fiecare sa isi vada de treaba lui si totul va merge bine !

    2. dar de ce nu spui decâte ori femeia de serviciu îți țin orele? ba ai o problemă, ba trebuie musai să răspunzi la telefon ,ba azi nu ai chef de nimic? și noi le facem pe ale voastre sunteți niște nesimțiți și drept urmare pt fiecare profesor sau învățător care o încerce să mă mai trateze așa o să am grijă să vadă importanță mea în școală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Profesorul Cătălin Ciupală, despre cum au făcut profesorii Colegiului Șaguna din Brașov o platformă de autotestare inedită: Am plecat de la nevoia de feedback instant și am ajuns la o platformă de învățare personalizată

„Noi am creat o bază imensă de întrebări, este mai mare decât orice culegere care există pe piață acum. Avem peste 12.000 de întrebări acum implementate și, la un anumit…
Vezi articolul

Guvernul ar putea să nu mai facă rectificare bugetară în acest an – Surse Economedia.ro / Executivul apelează la fondul de rezervă pentru mai multe ministere și instituții rămase fără bani / Pe agenda ședinței de vineri sunt și suplimentări de credite pentru Ministerul Educației

Guvernul ar putea să nu mai facă rectificare bugetară în acest an, afirmă surse guvernamentale consultate de Economedia.ro, în contextul în care alocă bani din fondul de rezervă și suplimentează…
Vezi articolul

Dezbaterea Educația digitală asimptomatică, organizată de Edupedu.ro – World Vision România

Care este eficiența educației digitale și a testărilor standardizate? Dragoș Iliescu, “creator” de subiecte pentru testări internaționale OECD, discută marți, LIVE de la 17:20, despre viitorul școlii digitale

Ce înseamnă învățământul digital și în ce formă s-ar putea regăsi el în anul școlar următor, alături de școala clasică, pentru a avea eficiență în învățare? Există evaluări școlare digitale…
Vezi articolul