O nouă actualizare a aplicației de salarizare a ajuns în școli miercuri seară, după ce au fost semnalate confuzii

23.789 de vizualizări
Foto: captura Edusal
O nouă actualizare a aplicației de salarizare a ajuns în unitățile de învățământ miercuri seară, după ce au fost semnalate constant probleme de către secretarele și contabilii din școli. Conform surselor Edupedu.ro, versiunea anterioară a aplicației de salarizare, care a fost primită de școli luni noaptea și prevedea „introducerea indemnizației de concediu de odihnă în calculul limitei de 33% pentru veniturile neimpozabile”, a generat confuzie.

În informare se arată că acum EduSal permite, printre altele, actualizarea statului de plată cu afișarea informațiilor referitoare la zilele de concediu de odihnă, indemnizație de hrană, impozit.

Potrivit documentului consultat de Edupedu.ro, modificările aduse la această actualizare a versiunii 2.39.4 sunt:

  • „actualizarea funcționalității de generare OP-uri astfel încât să apară și sumele pentru CAR, Sindicat, Debite, Titluri executorii;
  • actualizare a statul de plată cu afișarea informațiilor referitoare la zilele de CO, indemnizație de hrană, impozit;
  • actualizarea funcționalității de rulare a rapoartelor din modulul OUG48 și a raportului Anexa 1;”

Câteva erori din versiunea aplicației de salarizare din școli, EduSAL, venită vineri, 28 iulie, au generat salarii mai mari cu până la 2.000 de lei net pentru profesori, potrivit surselor Edupedu.ro.

Noul contract colectiv de muncă stabilește, printre altele, calcularea indemnizației de concediu cu luarea în calcul a indemnizației de hrană, precum și plata salariului și a indemnizației de hrană pentru angajații care lucrează și în zilele libere prevăzute de lege, indiferent de numărul de ore/zile de muncă acumulate în perioada lucrată.

Iată ce a declarat săptămâna aceasta Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, despre aplicația Edusal: „Problema nu este aplicația Edusal, problema este cine anume gestionează și asigură mentenanța aplicației respective. (…) Mentenanța este asigurată din exterior, de firme private, iar acolo unde există un monopol, este clar că vei depline în totalitate de firma în cauză.”

Citește și:
SURSE Confuzie în școli după ce a fost actualizată luni noaptea aplicația de salarizare a personalului din Învățământ

10 comments
  1. Sa se recalculeze salariile personalului nedidactic! Există diferențe mari dintre ordonanța dată privind salarizarea și salariu primit!

  2. Ori sunt niște incompetenți, ori sunt mână în mână cu cei de la minister -ne scot ochii cu niște firimituri la salarii, din care, edusalul, mai reduce. Convingerea mea este că programul e facut de necunoscători în ceea ce privește salarizarea în învățămànt.

  3. dar de personalul nedidactic de ce nu se spune că nu au salariile calculate corect? eu sunt cu 4 ore muncitor calificat și 4 îngrijitor iar pe fluturaș mi-au trecut muncitor necalificat și nu am avut salariu calculat corect dar de răspuns nu răspunde nimeni și nu mai vb că nu a venit mărit

    1. În fiecare luna avem mai.multe variante, de atâția ani nu este o forma finala. Și nu pt ca sunt ultimele majorari ci nici o luna nu este ca alta cu acest program.

  4. Sa spună cineva opiniei publice ca toate sporurile în acesta aplicație sunt plafonate la salariul din 2018. Asta asa, ca să nu mai zic ca lumea ca au bani profesorii. Nu știu ce programatori sai IT-iști fac acest program dar cam multe erori.
    Ma întreb dacă la Mai, Mapn sau alte instituții sporurile sunt plafonate la salariul din 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reacție dură a părinților, la cazurile Caracal și Dâmbovița: Părinții cer Președinției și Guvernului o strategie națională cu aplicabilitate locală pentru creșterea siguranţei copiilor

Federația asociațiilor de părinți reacționează la modul în care gestionează autoritățile cazurile tragice de la Caracal și Dâmbovița și cer Guvernului să descrie “activitățile desfășurate de instituții pentru siguranța și…
Vezi articolul

Galați, primul județ care anunță că inspectoratul școlar și școlile au semnat contracte pentru banii din programul de abandon școlar / Demararea activităților ar veni cu cel puțin 3 săptămâni întârziere

Școlile din județul Galați au semnat contractele cu inspectoratul școlar județean pentru a primi fondurile din Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), încât să înceapă activitățile pentru combaterea…
Vezi articolul

CNE reacţionează în cazul OUG privind transportul elevilor: Decontarea se face doar pentru transportul rutier, aspect discriminatoriu pentru navetiştii cu trenul. Este inacceptabil să tolerăm un astfel de comportament din partea guvernanților

Consiliul Naţional al Elevilor reacţionează dur după apariţia în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă care prevedea decontarea transportului pentru elevi, potrivit unul comunicat primit de Edupedu.ro Redăm integral comunicatul…
Vezi articolul