OFICIAL Calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat

Foto: © Lunamarina | Dreamstime.com

Anul acesta Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin cu prezență fizică, potrivit regulilor în vigoare, în perioada 12-28 mai 2021. Asta prevede noul calendar publicat în Monitorul Oficial. Noutatea este reprogramarea Evaluării Naționale pentru clasa a II-a pentru finalul lunii mai, în loc de finalul lunii aprilie, când toți elevii din ciclul primar sunt în vacanță.

Calendarul de administrare a evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2020-2021 este următorul:

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a

Elevii de clasa a II-a vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, în fiecare zi de testare. Copiii vor susține testarea la Limba română scris, citit și la Matematică. Subiectele sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează cerințele pentru toate examenele școlare. La aceste evaluări, subiectele sunt pe modelul testelor PISA, potrivit regulilor de testare.

Foto: © Lunamarina | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version