Evaluarea Națională de la clasa a II-a se reprogramează pentru perioada 25-28 mai – anunță ministrul Educației

10.517 vizualizări
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Evaluările naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate, a anunțat în această dimineață ministrul Educației. Decizia a venit la finalul ședinței Comisiei de Dialog Social, convocată de Cîmpeanu la Minister la ora 10:00.

O noutate privește Evaluarea Națională de la clasa a II-a, care se programează pentru perioada 25-28 mai (față de data 20-23 aprilie stabilită inițial).

Declarațiile ministrului Sorin Cîmpeanu, cu privire la Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a:
 • Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, precum și prestările PISA rămân în continuare programate cu prezență fizică în toate școlile care funcționează în localități necarantinate.
 • Evaluare Națională de clasa a II-a se programează pentru perioada 25-28 mai.
 • Activitățile remediale se vor ține doar până la pragul de 6 la mia de locuitori, este o prevedere a CNSU.

Elevii de clasa a II-a vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, în fiecare zi de testare. Copiii vor susține testarea la Limba română scris, citit și la Matematică. Subiectele sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează cerințele pentru toate examenele școlare. La aceste evaluări, subiectele sunt pe modelul testelor PISA, potrivit regulilor de testare.

Rolul Evaluărilor Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a este de a-i „identifica din timp pe cei care vor avea probleme la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a sau vor avea probleme la testele PISA”, a spus fostul ministru al Educației Mircea Miclea. Acesta a explicat că aceste evaluări nu sunt folosite pentru scopul lor inițial, pentru că ministerul „nu a cerut profesorilor să utilizeze aceste note, aceste valori, ca modalitate de a crea programe individualizate de învățare, iar profesorii, la rândul lor, ca să nu fie trași la răspundere de părinți – că ‘de ce nu fac ceva cu copilul pe care l-au identificat ca fiind copil care are probleme’ – au mușamalizat toată situația”.

Informații de background

Calendarul inițial al Evaluării de la clasa a II-a:

 • Scris – Limba română – 20 aprilie 2021
 • Scris – Limba maternă – 20 aprilie 2021
 • Citit – Limba română – 21 aprilie 2021
 • Citit – Limba maternă – 21 aprilie 2021
 • Matematică – 22 aprilie 2021
 • Scris – Citit – Limba română pentru minoritățile naționale – 23 aprilie 2021
Evaluarea națională de la clasa a IV-a, calendarul care se menține:
 • Limba română – 18 mai 2021
 • Matematică – 19 mai 2021
 • Limba maternă – 20 mai 2021
Evaluarea națională de la clasa a VI-a, calendarul care se menține:
 • Limbă și comunicare – 12 mai 2021
 • Matematică și Științe ale naturii – 13 mai 2021

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Citește și:
BREAKING Sorin Cîmpeanu: Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite inițial, 22-25 iunie Evaluarea Națională 2021 și 28 iunie – 1 iulie BAC 2021. Probele de competențe vor fi echivalate


3 comentarii
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

DOCUMENT Evaluarea Națională 2021, clasa a VIII-a. Calendarul oficial al etapei speciale 28 iunie – 12 iulie la care pot participa doar cei care au lipsit din motive medicale / În sălile de examen va fi cel puțin un profesor supraveghetor

Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va avea și în acest an o etapă specială organizată de Ministerul Educației în perioada 28 iunie – 12 iulie, potrivit Ordinului de ministru…
Vezi articolul