LISTA Ultima medie la Admitere 2018 pentru liceele din toată ţara, pe fiecare specializare, publicată de ministerul Educaţiei. Părinţii cer publicarea tuturor rezultatelor din 2018

6.259 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Ultima medie de intrare la fiecare specializare, pe judeţe şi şcoli a fost publicată pe site-ul oficial, după ce toate rezultatele de la Admiterea în Liceu 2018 fuseseră şterse la cererea Ministerului Educaţiei, potrivit informaţiilor publicate pe Forumul portalului SEI de către echipa tehnică. Lista cu ultimele medii din 2018 poate fi consultată mai jos, pentru fiecare judeţ în parte. Publicarea datelor are loc după ce săptămâna trecută mai mulţi părinţi au solicitat ministerului să republice datele, acestea fiind necesare elevilor atunci când îşi aleg specializările pentru completarea fişei de înscriere la admitere. Cu toate acestea, părinţii cer în continuare publicarea integrală a rezultatelor de la Admiterea 2018.

UPDATE: Răspunsul ministrului Ecaterina Andronescu la solicitarea părinţilor de a publica integral mediile de la Admiterea în liceu 2018

Cu trei săptămâni înainte de începerea Admiterii în liceu, părinţii reclamă faptul că ei şi copiii lor nu se pot orienta în alegerea opţiunilor privind liceul pentru că rezultatele de la Admiterea din 2018 nu mai sunt publice. Ministerul Educaţiei le-ar fi cerut celor care administrează portalurile cu rezultatele de la Evaluarea Naţională, Admiterea în Liceu şi Bacalaureat să elimine rezultatele din 2018, potrivit unui răspuns dat de un membru al echipei Siveco pe Forumul SEI. “Datele au fost scoase de pe site în urma solicitărilor de la MEN. Pentru mai multe informaţii vă rog să vă adresaţi responsabililor MEN,” au scris administratorii platformei.

Răspunsul său a venit după ce mai mulţi părinţi au adresat întrebări pe acest Forum. “Aşa cum elevii din anii precedenţi au avut la dispoziţie rezultatele anterioare, vă solicităm afişarea rezultatelor din anul 2018 privind evaluarea naţională”, a scris un părinte. Un altul a întrebat: “Cum voi putea şti unde se va situa copilul meu, pentur a putea face o analiză a şanselor de a intra la liceul dorit? Pentru 2017 o putem face, dar pentru 2018?”.

Echipa Siveco a revenit, spunând că au trimis şi ei o solicitare celor de la Minister, ca să afle dacă “e cazul să reafişăm datele de la Admitere 2018 şi Evaluare 2018”.

Pe site-ul Admitere 2019, publicat pe 13 iunie, a apărut menţiunea “În listele cu specializări regăsiți ultima medie de intrare din anul 2018“. Pentru a uşura căutările, Edupedu.ro publică această listă cu specializările şi codurile acestora, pe judeţe, în ultima casetă din tabel, în partea dreaptă a ecranului, fiind şi ultima medie de intrare.

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul ALBA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul ARGEŞ

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul ARAD

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul BACĂU

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul BIHOR

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul BISTRIŢA-NĂSĂUD

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul BRĂILA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul BRAŞOV

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul BOTOŞANI

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul BUZĂU

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul CLUJ

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul CĂLĂRAŞI

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul CARAŞ-SEVERIN

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul CONSTANŢA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul COVASNA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul DÂMBOVIŢA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul DOLJ

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul GORJ

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul GALAŢI

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul GIURGIU

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul HUNEDOARA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul HARGHITA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul IALOMIŢA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul IAŞI

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul MEHEDINŢI

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul MARAMUREŞ

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul MUREŞ

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul NEAMŢ

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul OLT

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul PRAHOVA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul SIBIU

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul SĂLAJ

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul SATU-MARE

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul SUCEAVA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul TULCEA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul TIMIŞ

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul TELEORMAN

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul VÂLCEA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul VRANCEA

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul VASLUI

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul ILFOV

Ultima medie de intrare pentru Liceele din judetul BUCUREŞTI

În urma publicării acestei liste cu ultima medie de intrare pe site-ul Admitere 2019, părinţii au continuat să ceară publicarea rezultatelor, deoarece, spun aceştia “nu ne ajută cu nimic ultima medie a celui admis la profilul respectiv. Opţiunea să făcea comparând poziţia din clasament, deoarece subiectele nu au aceeaşi dificultate de la un an la altul. 

De ex: într-un an nota 9,5 reprezintă ultima medie de intrare la un liceu, corespunzătoare poziţiei 500, iar în alt an, ultima medie de intrare este 9,60 corespunzătoare tot poziţiei 500. Deci nu ne interesează ultima medie, ci poziţia în clasament. Nu pot face o opţiune în cunoştinţă de cauză cum au făcut generaţiile precedente“.

Un alt mesaj susţine că “sunt modificări de număr de locuri faţă de anul trecut şi nu mă ajută cu nimic să ştiu că ultima medie de anul trecut a fost 9,20, în condişiile în care anul acesta se face doar o clasă, iar anul trecut au fost două“.

 

Atât rezultatele de la Admiterea 2018 cât şi cele de la Evaluarea Naţională 2018 au fost şterse încă din iulie anul trecut, la scurt timp după publicarea lor. Nu a existat vreo explicaţie oficială, având în vedere că rezultatele din anii trecuţi sunt în continuare publice.

FOTO: Image by Welcome to all and thank you for your visit ! ツ from Pixabay

Citeşte şi:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Cosmin Prelipceanu, derapaj în direct, la Digi24: ”Să-i scăpăm pe copii de părinții lor. Asta trebuie să facă școala”/ Sorin Cîmpeanu, invitat în emisiune: ”Nu pot să fiu părtaș la această afirmație”

Moderatorul de televiziune Cosmin Prelipceanu a înregistrat un derapaj în direct, marți seară, în timpul emisiunii de la Digi24, atunci când, în timpul unui dialog cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,…
Vezi articolul

Senatul a respins solicitarea lui Iohannis de reexaminare a legii „educației sexuale”. Disciplina se va numi în continuare „educație sanitară” și elevii vor participa doar cu acordul scris al părinților

Plenul Senatului a respins, marți, solicitarea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede înlocuirea noțiunii de „educație sexuală” cu cea de „educație sanitară” și introducerea obligativității acordului scris…
Vezi articolul