OFICIAL Calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat

40.666 de vizualizări
Foto: © Lunamarina | Dreamstime.com
Anul acesta Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin cu prezență fizică, potrivit regulilor în vigoare, în perioada 12-28 mai 2021. Asta prevede noul calendar publicat în Monitorul Oficial. Noutatea este reprogramarea Evaluării Naționale pentru clasa a II-a pentru finalul lunii mai, în loc de finalul lunii aprilie, când toți elevii din ciclul primar sunt în vacanță.

Calendarul de administrare a evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2020-2021 este următorul:

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a

 • Limbă şi comunicare – 12 mai 2021
 • Matematică şi Științe ale naturii – 13 mai 2021

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a

 • Limba română – 18 mai 2021
 • Matematică – 19 mai 2021
 • Limba maternă -20 mai 2021

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a

 • Scris – Limba română – 25 mai 2021
 • Scris – Limba maternă – 25 mai 2021
 • Citit – Limba română – 26 mai 2021
 • Citit – Limba maternă – 26 mai 2021
 • Matematică – 27 mai 2021
 • Scris – Citit – Limba română pentru minorităţile naţionale – 28 mai 2021

Elevii de clasa a II-a vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, în fiecare zi de testare. Copiii vor susține testarea la Limba română scris, citit și la Matematică. Subiectele sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează cerințele pentru toate examenele școlare. La aceste evaluări, subiectele sunt pe modelul testelor PISA, potrivit regulilor de testare.

Foto: © Lunamarina | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


10 comments
 1. Aceste evaluati trebuie anulate. Daca s-a putut anul trecut, se poate si anul acesta. Sunt irelevante, consumatoare de resursa umana gratuita si se pierde excesiv materia prin implicarea atator cadre didactice in 3 evaluari. Ganditi-va ca nu este si nu poate fi aceeasi comisie la toate 3, fiind o incompatibilitate in functie de disciplina. Eu, ca profesor, voi refuza aceasta sarcina neplatita, mai ales ca nu voi efectua orele o luna de zile. Eu sunt in toate comisiile, fiind profesor la toate ciclurile. Nu se poate asa ceva. Sa vina cei din corpul fantastic de evaluatori. Pe bani evaluatorii, gratis prostii. Nu, asa ceva nu este normal. Nu mi se remunereaza ramanerea 3 zile peste program si un weekend de munca. Daca as sta in minus atatea zile, mi s-ar taia din salariu, dar, pentru ca stau in plus nu mi se da un leu. Imi mai atrag si probleme si stres si responsabilitate.

 2. Asta ne lipsea! Elevii de a VI-a sunt în online din octombrie și ii aducem pt evaluare! Cei mici la fel! Eu nu mi trimit copilul pt ceva irelevant cum sunt aceste teste!
  Profesorii sunt plătiți pt asa ceva? Își mai fac orele optim? Nu, pt ca sunt în tot felul de comisii: de organizare, de evaluare, de introducerea codurilor pe platforma…etc!
  Protejam natura xeroxând 10 pagini de copil?
  Anul trecut nu s a dat și a fost f bine !

 3. Sa va fie rușine!
  Ati băgat elevii în vacanta forțată.
  4-5 săptămâni aceștia fac pauza totala la materiile de evaluare nationala.
  Si printr-un nou abuz, le dați peste nas cu evaluarea nationala!

 4. Citind calendarul si avand clase de la mici pana mari, am constatat ca toate acele date pentru mine ca profesor reprezinta ore lipsa, deci pierderea materiei, pentru ca aveam ore la ei in zilele raspective si pentru ca voi fi asistent in comisie, apoi evaluator. In concluzie, nu mai predau nimic, nu mai fac ore cu elevii din mai pana in iunie. Stau prin comisii, corectez lucrari si fac sute de hartii in weekenduri. Bravos! Romania educata. 1 an de scoala online si vacante fortate si 1 luna jumate fara sa-mi pot face meseria la 10 clase. Apoi vreti feedback daca s-a predat corect materia. Pai cand sa mi-o predau? Daca ei nu fac atunci ore si eu sunt in 7 paracomisii?? Ati gandit cu capul sau cu fundul???

  1. Bună ziua Doamna profesoara! Aș vrea să vă spun că aveți dreptate, eu stau și dau niște legii de îți pui mâinile în cap! Am o simplă întrebare cum ar trebuii noi viitor adulți ai țări să avem o Educație, eu să vă spun sincer, mi-am fost extraordinar de greu să înteleg materii de anul acesta, deoarece o săptămână era la școală apoi o lună în online!

   1. Antonia, voi, elevii, trebuie sa intelegeti ca un profesor este ‘intins’ fara voia lui in 7 parti si astfel nu ajunge sa-si faca treaba. Faptul ca ti s-a predat, insa si in online, nu te absolva din a citi si intelege materia. Chiar daca nu esti atat de bun la acea disciplina incat nu intelegi lectia, poti oricand reapela la profesor pentru a-ti explica mai bine. Sunt sigura ca nu te va refuza in limita timpului disponibil(desigur, nu la ora 12 noaptea). Mai mult, ai surse diverse de informare, poate mai adaptate stilului tau de invatare. Eu am elevi care prefera sa caute aceeasi lectie pe net, spunandu-mi ca ei invata mai bine in format scris. Altii prefera lectia mea, video sau audio. Te adaptezi. Nicio varianta nu este gresita, important este sa o gasesti pe cea care ti se potriveste tie, cata vreme toate transmit aceleasi informatii corecte.

  2. Iar pentru mine, ca parinte de elev in clasa I, inseamna inca vreo 2 saptamani cu scoala online sau deloc pentru niste mofturi birocratice care, din pacate, nu ajuta cu nimic… in afara responsabilizarii (eventual a) parintilor cu copii cu rezultate mai slabe. Un sistem penibil, care nu e in stare sa rezolve problemele invatamantului, ci creeaza altele. Vai de copiii nostri si de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, despre învățătoarele care critică subiectele de la clasa a IV-a: Sunt colegi a căror activitate o respect, dar care, din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă. Când se schimbă lumea trebuie schimbat și sistemul de educație

“Sunt colegi a căror activitate o respect, dar care, din păcate, nu reușesc să înțeleagă că lumea se schimbă”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, despre învățătoarele care au criticat…
Vezi articolul

Andronescu spune că majoritatea tinerilor cu BAC-ul picat din 2011 încoace au plecat “probabil” la lucru în afară. Dă vina pe Legea Educaţiei pentru deficitul de meserii creat de desfiinţarea şcolilor profesionale

Ministrul Educaţiei a pus pe seama Legii Educaţiei nr 1 din 2011 eşecul la Bacalaureat a “6-700 de mii de tineri” şi, potrivit Ecaterinei Andronescu, “majoritatea, fără niciun fel de…
Vezi articolul