OFICIAL Calendarul Evaluărilor Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a a fost publicat

40.581 de vizualizări
Foto: © Lunamarina | Dreamstime.com
Anul acesta Evaluările Naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se susțin cu prezență fizică, potrivit regulilor în vigoare, în perioada 12-28 mai 2021. Asta prevede noul calendar publicat în Monitorul Oficial. Noutatea este reprogramarea Evaluării Naționale pentru clasa a II-a pentru finalul lunii mai, în loc de finalul lunii aprilie, când toți elevii din ciclul primar sunt în vacanță.

Calendarul de administrare a evaluărilor naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a în anul şcolar 2020-2021 este următorul:

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a

  • Limbă şi comunicare – 12 mai 2021
  • Matematică şi Științe ale naturii – 13 mai 2021

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a

  • Limba română – 18 mai 2021
  • Matematică – 19 mai 2021
  • Limba maternă -20 mai 2021

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a

  • Scris – Limba română – 25 mai 2021
  • Scris – Limba maternă – 25 mai 2021
  • Citit – Limba română – 26 mai 2021
  • Citit – Limba maternă – 26 mai 2021
  • Matematică – 27 mai 2021
  • Scris – Citit – Limba română pentru minorităţile naţionale – 28 mai 2021

Elevii de clasa a II-a vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, în fiecare zi de testare. Copiii vor susține testarea la Limba română scris, citit și la Matematică. Subiectele sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează cerințele pentru toate examenele școlare. La aceste evaluări, subiectele sunt pe modelul testelor PISA, potrivit regulilor de testare.

Foto: © Lunamarina | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


10 comments
  1. Aceste evaluati trebuie anulate. Daca s-a putut anul trecut, se poate si anul acesta. Sunt irelevante, consumatoare de resursa umana gratuita si se pierde excesiv materia prin implicarea atator cadre didactice in 3 evaluari. Ganditi-va ca nu este si nu poate fi aceeasi comisie la toate 3, fiind o incompatibilitate in functie de disciplina. Eu, ca profesor, voi refuza aceasta sarcina neplatita, mai ales ca nu voi efectua orele o luna de zile. Eu sunt in toate comisiile, fiind profesor la toate ciclurile. Nu se poate asa ceva. Sa vina cei din corpul fantastic de evaluatori. Pe bani evaluatorii, gratis prostii. Nu, asa ceva nu este normal. Nu mi se remunereaza ramanerea 3 zile peste program si un weekend de munca. Daca as sta in minus atatea zile, mi s-ar taia din salariu, dar, pentru ca stau in plus nu mi se da un leu. Imi mai atrag si probleme si stres si responsabilitate.

  2. Asta ne lipsea! Elevii de a VI-a sunt în online din octombrie și ii aducem pt evaluare! Cei mici la fel! Eu nu mi trimit copilul pt ceva irelevant cum sunt aceste teste!
    Profesorii sunt plătiți pt asa ceva? Își mai fac orele optim? Nu, pt ca sunt în tot felul de comisii: de organizare, de evaluare, de introducerea codurilor pe platforma…etc!
    Protejam natura xeroxând 10 pagini de copil?
    Anul trecut nu s a dat și a fost f bine !

  3. Sa va fie rușine!
    Ati băgat elevii în vacanta forțată.
    4-5 săptămâni aceștia fac pauza totala la materiile de evaluare nationala.
    Si printr-un nou abuz, le dați peste nas cu evaluarea nationala!

  4. Citind calendarul si avand clase de la mici pana mari, am constatat ca toate acele date pentru mine ca profesor reprezinta ore lipsa, deci pierderea materiei, pentru ca aveam ore la ei in zilele raspective si pentru ca voi fi asistent in comisie, apoi evaluator. In concluzie, nu mai predau nimic, nu mai fac ore cu elevii din mai pana in iunie. Stau prin comisii, corectez lucrari si fac sute de hartii in weekenduri. Bravos! Romania educata. 1 an de scoala online si vacante fortate si 1 luna jumate fara sa-mi pot face meseria la 10 clase. Apoi vreti feedback daca s-a predat corect materia. Pai cand sa mi-o predau? Daca ei nu fac atunci ore si eu sunt in 7 paracomisii?? Ati gandit cu capul sau cu fundul???

    1. Bună ziua Doamna profesoara! Aș vrea să vă spun că aveți dreptate, eu stau și dau niște legii de îți pui mâinile în cap! Am o simplă întrebare cum ar trebuii noi viitor adulți ai țări să avem o Educație, eu să vă spun sincer, mi-am fost extraordinar de greu să înteleg materii de anul acesta, deoarece o săptămână era la școală apoi o lună în online!

      1. Antonia, voi, elevii, trebuie sa intelegeti ca un profesor este ‘intins’ fara voia lui in 7 parti si astfel nu ajunge sa-si faca treaba. Faptul ca ti s-a predat, insa si in online, nu te absolva din a citi si intelege materia. Chiar daca nu esti atat de bun la acea disciplina incat nu intelegi lectia, poti oricand reapela la profesor pentru a-ti explica mai bine. Sunt sigura ca nu te va refuza in limita timpului disponibil(desigur, nu la ora 12 noaptea). Mai mult, ai surse diverse de informare, poate mai adaptate stilului tau de invatare. Eu am elevi care prefera sa caute aceeasi lectie pe net, spunandu-mi ca ei invata mai bine in format scris. Altii prefera lectia mea, video sau audio. Te adaptezi. Nicio varianta nu este gresita, important este sa o gasesti pe cea care ti se potriveste tie, cata vreme toate transmit aceleasi informatii corecte.

    2. Iar pentru mine, ca parinte de elev in clasa I, inseamna inca vreo 2 saptamani cu scoala online sau deloc pentru niste mofturi birocratice care, din pacate, nu ajuta cu nimic… in afara responsabilizarii (eventual a) parintilor cu copii cu rezultate mai slabe. Un sistem penibil, care nu e in stare sa rezolve problemele invatamantului, ci creeaza altele. Vai de copiii nostri si de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ghidul profesorului evaluator la simulările pentru Evaluarea Națională și BAC 2024. Pașii pe care îi au de parcurs cadrele didactice

Ghidul profesorului evaluator la simulările pentru Evaluarea Națională și BAC 2024 cuprinde indicațiile pentru autentificarea în platformă, accesarea listei lucrărilor, evaluarea lucrării și generarea borderoului individual, potrivit unui document consultat…
Vezi articolul

Compania care se ocupă de publicarea ierarhiei elevilor pentru Admiterea la liceu 2023 cere scuze pentru eroarea de algoritm și spune ca a fost remediată: Repartizarea computerizată a candidaților nu va fi afectată în niciun fel

Compania care se ocupă de publicarea ierarhiei elevilor pentru Admiterea la liceu 2023 cere scuze pentru eroarea de algoritm care a afectat ierarhia elevilor și spune că a fost remediată,…
Vezi articolul

Simulări pentru Evaluarea Națională 2022 și Bacalaureat 2022 organizate la sfârșitul lunii pentru elevii din județul Brăila, de către inspectorat. La nivel național nu există niciun calendar al acestora

Elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a/a XIII-a de la școlile și liceele din Brăila susțin simulări pentru Bacalaureat 2022 și Evaluarea națională 2022, potrivit unei…
Vezi articolul

Schimbarea subiectelor la BAC și Evaluarea Națională 2019 – Federația Părinților: Este o decizie bună, având în vedere diferențele din contestații

Schimbarea subiectelor pentru Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta “este o decizie bună”, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Acesta argumentează că introducerea testelor grilă…
Vezi articolul