Orban, despre recomandarea Avocatului Poporului ca elevii cu peste 37,3 ºC să fie lăsați să dea acum examenul: Avocatul Poporului are niște atitudini care o transformă în dușmanul poporului / Elevii vor merge în sesiunea specială

Foto: gov.ro

Avocatul Poporului are niște atitudini, în ultima vreme, care o transformă în dușmanul poporului, a declarat Ludovic Orban într-o conferință de presă susținută la Universitatea București, în ziua comemorării Mineriadei din 13-15 iunie 1991. Orban a fost întrebat ce măsuri va lua Guvernul legat de recomandarea Avocatului Poporului ca elevii cu peste 37,3 ºC să fie lăsați să dea examenul în aceași zi și în același condiții cu ceilalți.

În ultima vreme instituția Avocatului Poporului are niște atitudini și acțiuni care o transformă nu în avocatul poporului, ci în dușmanul poporului”, a spun Orban.

„În ceea ce privește temperatura, măsurarea temperaturii, dacă vă uitați există în multe țări această măsură prin care, practic este ajutat chiar omul pentru că dacă află că are o temperatură, își pună semne de întrebare și poate să își facă analize sau să iau o decizie care să îl ajute.

În ceea ce îi privește prezența la examen este reglementată, nu cred că Avocatul Poporului are vreun motiv să ia pozițiile publice pe care le ia. Decât vreun motiv de natură politică, pentru că în ultima vreme se pare că se comportă mai mult ca avocatul PSD, decât avocatul românilor.

În ceea ce privește persoanele care nu pot să dea examen și e vorba de ambele examene, se va organiza o sesiune de examinare ulterioară, la două săptămâni. Vor avea dreptul de a da examen. Asta este decizia care a fost anunțată. Nici unui copil nu-i va fi răpit dreptul de a-și da examenul și în bază examinării să poată să urmeze, fie să se înscrie la un liceu unde dorește, fie ulterior să-și urmeze cariera universitară, în cazul în care dorește să aibă o carieră universitară.” a spus Ludovic Orban.

Reacția premierului vine după ce Avocatul Poporului a cerut vineri, de urgență, ca Ministerul Educației să elimine limita de 37,3 °C stabilită anterior drept condiție pentru ca elevii să poată intra în examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. Instituția condusă de Renate Weber a trimis recomandarea la Ministerul Educației, după ce CNCD a constatat că eliminarea copiilor cu temperatură peste 37,3 °C din Evaluarea Națională și BAC este discriminatorie. Amintim că Evaluarea Națională 2020 începe luni, 15 iunie 2020.

Ludovic Orban / Foto: gov.ro

Exit mobile version