VIDEO Webinar gratuit – FOMO și presiunea asupra tinerilor de a fi mereu online

Foto: Captura Salvati Copiii

„Pe vremea mea, copiii se jucau toată ziua în parc, alergau, construiau, își foloseau imaginația! Acum stau toată ziua cu ochii în telefon și își trimit emoticoane pe chat în loc să vorbească direct.” Mulți părinți sunt exasperați de rolul uriaș pe care rețelele de socializare online (precum Facebook, Instagram, Tik Tok, Snapchat, Telegram și altele) îl au în viața copiilor și simt că uneori aceștia reacționează exact ca persoanele dependente de substanțe interzise. Puțini tineri se simt în largul lor când nu au conexiune la internet sau sunt nevoiți să petreacă mult timp într-un loc în care folosirea telefonului este interzisă. De multe ori percep acest lucru ca pe o pedeapsă și nu reușesc să se concentreze la teme ori să se bucure de alte activități, ca și cum ar fi constant ceva mult mai important care se petrece ONLINE. 

Alți adulți înțeleg bine fenomenul, pentru că și ei la rândul lor petrec mult timp urmărind postările noi, amuzante, interesante ale prietenilor sau influencerilor. Iar întrebarea care apare este: cât este distracție și cât este distragere de la decizii importante sau situații stresante din viața de zi cu zi? 

Pentru a afla de ce suntem atât de fascinați de rețelele sociale și cum putem să ajungem la un echilibru sănătos între online și offline, Salvați Copiii România a organizat un webinar live pe pagina de Facebook Salvați Copiii cu tema „FOMO (Fear of Missing Out) – Cum gestionăm presiunea de a fi mereu online în rețelele sociale?

Părinții, cadrele didactice, terapeuții, asistenții sociali și lucrătorii de tineret – cu toții au fost invitați să adreseze întrebări despre acest subiect la adresa ajutor@oradenet.ro sau în direct în zona de comentarii a evenimentului online.

Dintr-un studiu recent al Organizației Salvați Copiii reiese că 4 din 10 copii navighează deseori fără un scop anume, 1 din 3 copii petrece mai puțin timp cu familia sau făcând lucruri pentru școală, iar 1 din 10 copii preferă să nu mănânce sau să nu doarmă pentru a fi online.  

Vom vorbi despre:

Participarea a fost gratuită și nu a necesitat înregistrare prealabilă.

_________

De-a lungul celor peste 12 ani de activitate, prin programul “Ora de net”, Salvați Copiii a derulat activități de informare, prevenire și consiliere pentru copii și părinți, a colaborat cu autorități centrale și locale, alături de care a inițiat programe de studiu naționale și a implementat activități inter-disciplinare la nivel regional. Peste 550.000 de copii și 150.500 de adulți (cadre didactice, părinți și specialiști) au fost implicați în activități educaționale din 2008 până în prezent. 

Acest eveniment face parte din seria „Părinte responsabil în era digitală”, derulat de Organizația Salvati Copiii și Nepi RockCastle.

Exit mobile version