Peste 1.500 de surse de lecții digitale pe care profesorii le pot adapta pentru elevii lor, lansate gratuit pe platforma Livresq / Aplicația LIVTOME propune cadrelor didactice 300 de fișe editabile pentru tablele interactive

Foto credit: Livresq

Peste 1.500 de surse de lecții care acoperă subiecte de la nivelul preșcolar până la clasa a XII-a, create de profesori care au decis să le împărtășească gratuit cu alte cadre didactice din țară, cu ajutorul funcției de partajare, au fost lansate gratuit pe platforma Livresq, compatibilă cu tablele interactive Samsung Flip. Profesorii le pot accesa și adapta pentru elevii de la clasă și după specificul lecției cu ajutorul noii funcționalități. În plus, 300 de fișe pedagogice cu elemente interactive inedite au fost lansate odată cu aplicația LIVTOME a Livresq, nativă pentru tablele interactive.

Platformă românească de creare de lecții interactive și cursuri e-learning, LIVRESQ este folosită în prezent de peste 42.600 de cadre didactice din România și Republica Moldova și a lansat și disponibilitatea în biblioteca virtuală a peste 1.510 de noi resurse educaționale create online de profesori ce au decis să publice cu noua funcționalitate de partajare, potrivit coordonatorilor platformei.

Mecanismul, unul simplu, presupune ca un profesor care vede o lecție potrivită pentru clasa lui, dar la care ar schimba câteva din întrebări, texte și personajele din ele, o poate face imediat, dacă profesorul care a creat lecția îi oferă sursa de bază. O poate plia exact pe nevoia sa, cu ajutorul butonului de “Editează sursa”, click pe el, pentru ca o copie a lecției respective să se deschidă în editorul său.

LIVRESQ are două componente majore – editorul și biblioteca publică. Platforma, una deschisă ce nu ține captivi utilizatorii, oferă profesorilor și experților posibilitatea de a distribui/publica materiale educaționale și pe diverse alte platforme. În acest context, platforma suportă standardul SCORM, cel mai important standard internațional de interoperabilitate pentru conținut educațional. Acest lucru înseamnă că fiecare lecție poate fi exportată și apoi urcată în orice altă platformă ce cunoaște acest standard.

Funcționalități noi pentru cadre didactice:

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/12/Mate.mp4
https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2023/12/Bio.mp4

Biblioteca LIVRESQ, începând cu săptămâna viitoare, va primi și o nouă înfățișare, în funcție de feedbackul primit de la cadrele didactice. Va fi mult mai ușor de navigat prin ea și accesul la materiale va fi mai intuitiv, inclusiv permițând utilizatorilor să filtreze după lecții cu surse editabile.

Foto: Livresq

Pentru instituțiile ce folosesc tablele interactive Samsung Flip, LIVRESQ este acum disponibil și ca aplicație nativă pentru aceste dispozitive. Inclusiv biblioteca și sursele noi de lecții pot fi accesate și în acest fel.

În contextul proiectelor educaționale finanțate prin PNRR, C15 (Smart LAB, Dotare I8, I11, I13 și PNRAS), Samsung Electronics Romania, în colaborare cu Ascendia, vine în ajutorul școlilor cu soluții software și materiale educaționale digitale – dezvoltate în limba română, pentru a sprijini profesorii, elevii și preșcolarii în folosirea tablelor interactive, în scopuri educaționale.

Aplicație cu fișe recapitulative interactive, recent lansată

Aplicația LIVTOME a fost lansată și ea recent pe tablele Samsung FLIP și oferă acces la 300 de fise interactive cu conținuturi pedagogice (text și grafică) pentru mai multe materii școlare. Fișele sunt disponibile spre editare în sistemul nativ al tablelor interactive Samsung Flip.

Avantajul existenței acestor fișe este unul clar: profesorii pot lucra foarte rapid cu tabla interactivă, pornind de la fișele existente, putând astfel să se concentreze pe actul pedagogic, nu pe desenul efectiv cu ajutorul tablei. Școlile au nevoie să activeze o licență pentru a accesa materialele LIVTOME.

Foto: Livresq

LIVRESQ, în cifre, la final de 2023: peste 20.500 de materiale educaționale publice și private disponibile, 6.019 lecții publice și gratuite, 424 RED-uri (resurse educaționale deschise) ale CRED (Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți), 561 de lecții omologate de Ministerul Educației, 1.510 de lecții editabile. Parteneriatul cu Samsung Electronics Romania nu este doar un pas înainte în tehnologie educațională, ci reprezintă o poartă către viitorul învățământului, unde fiecare cadru didactic poate explora potențialul digital, personalizând educația într-un mod care era de neimaginat în trecut. 

Pentru activarea conturilor LIVRESQ gratuite, cadrele didactice sunt rugate să completeze formularul de aici.

Foto credit: Livresq

Samsung Electronics Romania susține Educația digitală, consideră că digitalizarea în Educație nu este o opțiune, ci o necesitate și și-a propus să contribuie activ la un viitor mai bun al educației din România. În cadrul celui mai recent proiect de acest fel, SEED – Samsung Ecosystem for Education Development, compania sprijină un program de formare dedicat profesorilor, astfel încât aceștia să își dezvolte competențe digitale adecvate unui sistem modern de educație, sprijinit de tehnologiile digitale, care are ca obiectiv creșterea implicării elevilor și studenților în actul de învățare.

Citește și:

APLICAȚIE Învățare prin joacă, resurse educaționale digitale și management școlar cu sKOOLvers pentru tablele interactive din școli: Elevii pot învăța pe modele 3D și să călătorească în istorie cu ajutorul imaginilor la 360 de grade

VIDEO E nevoie de o comunitate întreagă pentru a moderniza cu sens o școală. Colaborarea dintre autoritățile locale, profesorii și părinții din comuna Țibucani, Neamț poate fi soluția pentru viitorul elevilor

Echipamentele digitale pentru dotarea claselor, pe care primăriile le vor cumpăra cu bani din PNRR, „vor fi calitative, moderne și adaptate vârstei elevilor“, transmite agenția de implementare a Ministerului Educației / Nu este menționat drept criteriu prețul cel mai mic sau produse pe standardul minimal, iar UEFISCDI avertizează că banii rămași necheltuiți nu pot fi folosiți pentru altceva

VIDEO Elevii sunt mai atenți, mai implicați și învățarea are șanse mai mari să se întâmple, dacă profesorii folosesc în predare tablele interactive prezente în tot mai multe școli după apelurile din PNRR

Exit mobile version