Peste 50% dintre elevii din ani terminali vor merge la cursurile de pregătire pentru examene din 2-12 iunie, anunță ministrul Educației

Peste 50% dintre elevii din ani terminali vor merge la cursurile de pregătire pentru examene din 2-12 iunie, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit digi24.ro. Oficialul a declarat că situația diferă de la un județ la altul, și a dat exemplul județului Bistrița-Năsăud, unde ar fi anunțat prezența la cursuri 90% dintre elevii de clasele a XII-a, a XIII-a și a VIII-a.

Ministrul Educației a mai spus că după primele zile de la reluarea școlii, “când vor vedea că în unitățile de învățământ s-au luat măsurile necesare de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor vor mai veni la cursuri”.

“Să vă dau un exemplu, în județul Bistrița-Năsăud 90% dintre elevi participă la aceste cursuri de pregătire. Depinde de la un județ la altul. La nivelul țării încă mai așteptăm de la unele județe care transmit, dar peste jumătate dintre elevii care vor susține examenele naționale vor participa și la aceste cursuri”.

“Sunt convinsă că după primele zile când vor vedea că în unitățile de învățământ s-au luat măsurile necesare de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor vor mai veni la cursuri. Foarte mulți elevi și profesori au decis să continue aceste pregătiri online și atunci, pentru că în București există posibilitatea aceasta, au decis că vor continua pregătirea online”.

Reamintim că în perioada 2-12 iunie elevii din anii terminali revin la școală pentru pregătirea examenelor naționale. Pregătirea este opțională.

Inspectoratul Școlar București a anunțat că peste 7.000 de elevi de clasa a VIII-a și peste 5.500 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a seral/FR și-au anunțat participarea fizică la cursurile organizate de unitățile de învățământ din Capitală, în perioada 2-12 iunie, în vederea pregătirii pentru examenele naționale. Aceasta înseamnă că mai puțin de jumătate dintre elevii de a VIII-a și o treime dintre cei care termină liceul se prezintă la aceste activități.

Foto: captura stirileprotv.ro

Exit mobile version