Peste 50% dintre elevii din ani terminali vor merge la cursurile de pregătire pentru examene din 2-12 iunie, anunță ministrul Educației

3.300 de vizualizări
Peste 50% dintre elevii din ani terminali vor merge la cursurile de pregătire pentru examene din 2-12 iunie, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit digi24.ro. Oficialul a declarat că situația diferă de la un județ la altul, și a dat exemplul județului Bistrița-Năsăud, unde ar fi anunțat prezența la cursuri 90% dintre elevii de clasele a XII-a, a XIII-a și a VIII-a.

Ministrul Educației a mai spus că după primele zile de la reluarea școlii, “când vor vedea că în unitățile de învățământ s-au luat măsurile necesare de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor vor mai veni la cursuri”.

“Să vă dau un exemplu, în județul Bistrița-Năsăud 90% dintre elevi participă la aceste cursuri de pregătire. Depinde de la un județ la altul. La nivelul țării încă mai așteptăm de la unele județe care transmit, dar peste jumătate dintre elevii care vor susține examenele naționale vor participa și la aceste cursuri”.

“Sunt convinsă că după primele zile când vor vedea că în unitățile de învățământ s-au luat măsurile necesare de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor vor mai veni la cursuri. Foarte mulți elevi și profesori au decis să continue aceste pregătiri online și atunci, pentru că în București există posibilitatea aceasta, au decis că vor continua pregătirea online”.

Reamintim că în perioada 2-12 iunie elevii din anii terminali revin la școală pentru pregătirea examenelor naționale. Pregătirea este opțională.

Inspectoratul Școlar București a anunțat că peste 7.000 de elevi de clasa a VIII-a și peste 5.500 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a seral/FR și-au anunțat participarea fizică la cursurile organizate de unitățile de învățământ din Capitală, în perioada 2-12 iunie, în vederea pregătirii pentru examenele naționale. Aceasta înseamnă că mai puțin de jumătate dintre elevii de a VIII-a și o treime dintre cei care termină liceul se prezintă la aceste activități.

Foto: captura stirileprotv.ro


8 comments
 1. Acum aproape o săptămână era un procent de 23% acum este de 50%? Cum ne puteți mintii pe față? Țară anapoda ce suntem! A ras toată Europa de noi și încă o sa mai rada! Vai de noi. Suntem în urma pe toate planurile fața de alte tari.

 2. Asa si-ar dori ea, realitatea bate minciunile si indiferenta. Ei stau bine mersi la birouri iar pe copii si profesori ii trimit precum mieii la taiere. Asa e la noi, nu se poate face o treaba ca la toata lumea. Domnisoara Pap cat si reprezentantul parintlor au sustinut sus si tare ca vor examen, iata ce s-a intamplat
  Departajare dupa temperatura si pierderea examenului si a sansei de a merge la facultate. Discriminare totala in contextul in care temperatura creste datorita perioadei de menstruatiei, datorita stresului, a unei masele infectate, a faptului ca veti sta in soare pana se intra in clasa si altele. Nu a-ti stiut sa aoarati drepturile elevilor din clasele terminale.

 3. Isi va da demisia, Dna Ministru, daca nu va fi asa cum se tot lauda pe toate canalele de comunicare ?! De la inceputul acestei pandemii, dansa se “balbaie” cu fiecare decizie pe care o anunta. Dar mereu ne-a subliniat ca este intr-o permanenta legatura si comunicare cu omologii din celelalte state. Ori nu intelege limba in care aceia comunica, ori nu intelege sensul … Oricum ar fi, se pare ca nu intelege mai nimic.

 4. Citat din d-na Anisie la știrea că nu vor fi primiți în examen copii cu peste 37.3 temperatură :

  ,, Ne-am gândit că s-ar putea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc să intre la examen și să fie izolați de toți ceilalți, să susțină probele, sau pot da proba mai târziu, cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a spus ministrul, potrivit Digi24.

  Adică cum te-ai gândit, asta este comunicare către părinți, trebuia să stabiliți asta de mult timp, nu poți să nenorocești un copil, doar pentru că are o maseluță sau a băut rece sau mai știu ce…
  Trebuia de mult să sune cam așa :
  ,, Copilul cu temperatură peste 37,3 va fi preluat de un medic, testat covid cu un test rapid și în funcție de rezultat , va susține sau nu după amiază într-o sală special amenajată examenul cu subiectul de rezervă. Cel depistat pozitiv, va susține examenul în condiții speciale la fel ca și cei deja confirmați. ”
  Este foarte important, nu credeți?

 5. Raportam prostii, ei raporteaza ca vin la scoala, nimeni nu verifica de fapt in ce conditii vin, totul e perfect pe hartie. Din cand in cand aratam la tv-u cate o scoala care are de bine de rau totul pregatit, pentru ca in mentalul colectiv sa ramana senzatia ca totul este bine. N-am mai vazut atata minciuna de foarte multa vreme. Seamana cu raportarile de pe vremea lui Ceausescu.

 6. O minciuna gogonata.

  Rusine nu se poate asa ceva, minte populatia.

  Nu este posibil sa minti in halul asta cand defapt doar un sfert se duc la scoala in perioada aceea.

 7. Doamna ministru, cat mai puteti minti? Sunt scoli in care nu vine nimeni, scoli din Bucuresti, ce sa mai vorbim despre cele din mediu rural, fara toalete si apa curenta.
  MINCIUNA si INCOMPETENTA, atat oferiti dvs. si colegii dvs. din minister si inspectorate.
  Sper sa vina ziua in care adevaratii specialisti sa aiba locul lor in luare decizilor , iar acolitii politici sa dispara din orice post de decizie.
  Rusine sa va fie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Locurile în plus la Olimpiada Națională de Muzică 2023 au fost suplimentate pe bază de cerere către Ministerul Educației, în cazul Colegiului ”George Enescu” București / Directoare: Tuturor liceelor care au cerut locuri în plus li s-au dat

Doar 18 din 35 de elevi de la Colegiul Național ”George Enescu” din București au mers la Olimpiada Națională de Muzică de anul trecut, nu 30 câți au fost înscriși…
Vezi articolul