Mai puțin de jumătate dintre elevii de a VIII-a și o treime dintre cei de a XII-a spun că vor participa fizic la cursurile organizate de școlile din București, de pregătire pentru examenele naționale

6.410 vizualizări
SURSA: pixabay.com
Peste 7.000 de elevi de clasa a VIII-a și peste 5.500 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a seral/FR și-au anunțat participarea fizică la cursurile organizate de unitățile de învățământ din Capitală, în perioada 2-12 iunie, în vederea pregătirii pentru examenele naționale, potrivit datelor anunțate miercuri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Aceasta înseamnă că mai puțin de jumătate dintre elevii de a VIII-a și o treime dintre cei care termină liceul se prezintă la aceste activități.

Potrivit datelor oferite de ISMB, în clasa a VIII-a sunt înregistrați, în București, 16.552 de elevi, iar în clasele a XII-a Zi si a XIII-a Seral/ FR sunt înregistrați în total 16.462 de elevi.

Mai precis, și-au anunțat participarea fizică:

  • 7156 de elevi înscriși în clasa a VIII-a
  • 882 de profesori care predau discipline de examen în învățământul secundar inferior
  • 5666 de elevi înscriși în clasele a XII-a Zi și a XIII-a seral/FR
  • 1090 de profesori care predau discipline de examen în învățământul secundar superior.

ISMB arată că, pentru organizarea acestor activități, a lucrat cu “reprezentanții autorităților locale, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale
București, precum și cu directorii unităților de învățământ, care au elaborat proceduri specifice de organizare a activităților educaționale în contextul pandemiei cu noul coronavirus”.

  • ISMB: “Precizăm că, pentru elevii care nu vor participa fizic la activitățile de pregătire în vederea susținerii examenelor naționale, vor fi organizate activități de pregătire online sau de pregătire alternativă. Conducerea Inspectoratului Școlar al Municipiului București asigură elevii și părinții, precum și cadrele didactice, că toate unitățile de învățământ sunt pregătite să organizeze activitățile educaționale premergătoare examenelor naționale, în condițiile prevăzute de Ordinul Comun M.E.C și M.S, nr. 4267_841_19.05.2020.”

Foto: pixabay.com


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like