Politehnica București – instituția cu cei mai mulți reprezentanți în noul grup responsabil cu elaborarea strategiei naționale pentru tehnologii cuantice, ce reunește oameni din ministere, structuri militare și de informații, universități

Foto: © Siarhei Yurchanka | Dreamstime.com

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București (UNSTPB) este organizația care are cei mai mulți reprezentanți într-un nou grup interministerial care va trebui să elaboreze o strategie națională în domeniul tehnologiilor cuantice, for ce reunește reprezentanți ai mai multor  ministere, structuri militare, servicii de informații și universități. Ordinul prin care este stabilit noul grup a fost publicat , vineri, în Monitorul Oficial.

Este vorba despre “grupul interministerial pentru coordonarea, elaborarea și implementarea strategiei naționale în domeniul tehnologiilor cuantice”, constituit în conformitate cu intenția de a realiza un plan strategic național în domeniu. Ordinul publicat vineri stabilește atât componența grupului, cât și felul cum acesta își va desfășura activitatea.

Dacă Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), care coordonează noua structură, este reprezentat de trei persoane, iar Ministerul Apărării Naționale de patru, majoritatea celorlalte instituții sunt reprezentate de câte două, iar o agenție – de o singură persoană. 

Pe de altă parte, Politehnica București este reprezentată de cinci membri ai grupului: trei reprezentanți direcți, plus unul dintre reprezentanții MCID, secretarul de stat Tudor Prisecaru, care apare și ca președinte al Senatului Politehnicii București, precum și unul dintre reprezentanții Ministerului Educației – secretarul de stat Gigel Paraschiv, care figurează și ca prorector al UNSTPB.

Din grup fac parte și 2 reprezentanți ai unei alte universități – Universitatea Babeș-Bolgyai din Cluj-Napoca. Academia Tehnică Militară Ferdinand I este la rândul său reprezentată de două persoane.

Componența noului Grup interministerial pentru tehnologii cuantice:
Citește și:
Universitatea Politehnica din București domină managementul învățământului superior din România: reprezentanții săi – prezenți la vârful tuturor organismelor centrale cu decizie administrativă sau financiară în domeniu

Foto: © Siarhei Yurchanka | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version