Premierul Ciucă: Certificatul Covid nu poate fi adoptat în perioada imediat următoare, Parlamentul a intrat în vacanță / Închiderea școlilor ar fi evitată prin adoptarea certificatului, potrivit ministrului Sănătății

Nicolae Ciucă / Foto: gov.ro

Certificatul verde nu mai poate fi adoptat până la redeschiderea școlilor, pe 3 ianuarie, deoarece Parlamentul a intrat în vacanță parlamentară, potrivit declarațiilor făcute de premierul Nicolae Ciucă. El a făcut precizările în contextul în care ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a transmis miercuri că închiderea școlilor ar fi evitată prin adoptarea Certificatului Covid-19.

Întrebat de presă în legătură cu adoptarea certificatului Covid-19, premierul Ciucă a spus: “dacă vă referiți la săptămâna aceasta, nu cred să mai poată fi adoptat. Parlamentul a intrat în vacanță parlamentară”.

Ministrul Rafila a declarat, în privința aceluiași certificat, că:

Amintim că elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal reiau școala după vacanța de sărbători pe 3 ianuarie 2022. Elevii din învățământul preșcolar și primar reiau cursurile pe 10 ianuarie 2022.

Următoarea sesiune ordinară a Parlamentului începe în februarie. Camera Deputaților și Senatul se pot întâlni, până atunci, în sesiuni extraordinare.

Exit mobile version