Partidul Pro România a cerut amânarea începutului de an școlar până la 1 octombrie: Alegerile presupun folosirea unor spații ale școlilor

Catalin Nechifor, Pro Romania / Foto: Facebook

“Principalul argument este că suntem într-o perioadă pandemică importantă, cu foarte multe cazuri” și în același timp alegerile locale sunt un “proces electoral care presupune folosirea unor spații ale școlilor”. Așa sună argumentul prezentat miercuri, la Digi24, de deputatul Pro România Cătălin Nechifor, care, marți, i-a cerut premierului Ludovic Orban să amâne începerea anului școlar până la 1 octombrie.

Pro România ceruse, marți, amânarea începerii noului an până după alegerile locale, care au fost amânate pentru sfârșitul lunii septembrie.

Deputatul Nechifor a spus, miercuri, la postul de știri că amânarea ar fi necesară deoarece, în ziua alegerilor, în școli “se vor perinda sute și mii de oameni prin secțiile de votare”, secții care sunt și păzite și găzduiesc comisiile de vot.

Potrivit politicianului, “nu are sens să se riște”, în contextul epidemiei Covid-19, ca alegerile să aibă loc după începerea școlii.. Nechifor a susținut că “dacă se amână până pe 1 octombrie, au tot timpul să facă dezinfectarea (…) Decizia stă în mâna guvernului”.

Exit mobile version