Profesorii au acces la lucrările elevilor de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024, conform procedurii. Sorin Ion: Rezultatele și modul de rezolvare se discută cu elevii cu lucrările pe masă și cu borderourile de corectare, în format digital

Foto: © Alexander Raths | Dreamstime.com

„După simulare, fiecare profesor discută cu elevii rezultatele și modul de rezolvare. Se poate face cu lucrările pe masă. Se poate face cu borderourile de corectare, care vin în format digital și care îți arată, de exemplu, pentru elevul Ionel, la subiectul cinci, din șapte puncte a luat trei”, a declarat secretarul de stat Sorin Ion, la emisiunea Info Edu de la TVR Info, unde a explicat cum se distribuie și corectează în platformă lucrările de la simularea pentru Evaluarea Națională 2024.

În presă au apărut informații potrivit cărora profesorii vor discuta cu elevii lucrările de la simularea pentru Evaluarea Nationala 2024, fără să aibă acces la ele. Conform procedurii Ministerului Educației, acest lucru este fals. 

Procedura prevede că, după comunicarea rezultatelor, plicurile care conțin lucrările elevilor se desigilează în vederea analizei rezultatelor. Profesorii au acces la lucrările elevilor. 

Procedura Ministerului Educației privind organizarea şi desfășurarea simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolventii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului national de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, Art. 10:

Precizările secretarului de stat Sorin Ion despre discutarea rezultatelor de la simulare Evaluarea Națională 2024:

„După simulare, discutăm rezultatele și modul de rezolvare. Fiecare profesor discută cu proprii elevi. Acestea sunt regulile. 

Se poate face cu lucrările pe masă. Asta nu e nici o problemă. Se poate face cu borderourile de corectare, care vin tot în format digital și care îți arată, de exemplu, pentru elevul Ionel, la subiectul cinci, din șapte puncte a luat trei. De ce a luat trei? Hai, să vedem. 

Acestea sunt lucruri care se întâmplau oricum și în sistemul de evaluare clasic, dar care acum sunt mult simplificate, din punctul nostru de vedere.”

Analiza rezultatelor prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții este prevăzută în Ordinul nr. 6.760 din 7 decembrie 2023, privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, Art. 6:

„(2) Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.”

Procedura poate fi consultată mai jos:

Foto: © Alexander Raths | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Corectarea lucrărilor la simularea Evaluării Naționale 2024. Sorin Ion: Pe fiecare lucrare pot ajunge să corecteze și 8 profesori diferiți, dacă diferența între note este mai mare de un punct / Nu poți greși, în sensul că dacă un subiect este punctat cu maximum 5 puncte, nu o să poți pune niciodată 6, pentru că nu poți trece mai departe
Exit mobile version