Profesorii ucraineni vor primi 50.000 de calculatoare, donate de UNESCO şi de Google, pentru ca să poată ţine orele în sistem online / Peste 40% din şcolile ucrainene au fost distruse de la declanșarea războiului și sunt nevoite să facă online cursurile

Foto: Unesco.org

UNESCO și Google au anunțat că vor dona 50.000 de calculatoare pentru profesorii din Ucraina, pentru ca procesul de învățare să nu fie afectat, în școlile care au fost avariate și distruse de război. Profesorii vor primi și programe care să îi ajute la desfășurarea orelor și vor fi instruiți online.

Potrivit autorităţilor ucrainene, 2.292 de centre de învăţământ au fost avariate şi 309 distruse de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie. Astfel, peste 40% din şcolile ucrainene s-au văzut nevoite să reia cursurile în regim online. UNESCO și Google anunță că donează profesorilor ucraineni 50.000 de calculatoare, pentru ca să-şi poată ţine orele în sistem online, pe fondul invaziei ruse în Ucraina. Primele 10.000 de calculatoare sunt deja distribuite în regiunile Dnipro, Chernihiv și Sumy. În săptămânile ce urmează vor fi distribuite și restul calculatoarelor în alte zone.

Numărul de computere ce vor fi donate, 50.000, a fost stabilit de un grup de experţi ai acestui organism, care s-a deplasat în Ucraina în perioada 24-28 septembrie.

“Cât timp luptele provoacă pagube centrelor de învăţământ şi îi împiedică pe numeroşi elevi ucraineni să se întoarcă la şcoală trebuie să punem la dispoziţie instrumente de învăţare la distanţă pentru a ne asigura că orele sunt ţinute în continuare”, a declarat directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorilor.

De asemenea, profesorii vor fi instruiți prin cursuri online, UNESCO va oferi resursele educaționale digitale, iar Google va oferi și sprijin emoțional profesorilor dar și programe de învățare pentru a le folosi la ore.

“Acesta este un exemplu foarte bun în care sectorul privat lucrează împreună cu cel public pentru a găsi soluții pe timp de criză”, a mai spus directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay.

Exit mobile version