Profesorii ucraineni vor primi 50.000 de calculatoare, donate de UNESCO şi de Google, pentru ca să poată ţine orele în sistem online / Peste 40% din şcolile ucrainene au fost distruse de la declanșarea războiului și sunt nevoite să facă online cursurile

163 de vizualizări
Foto: Unesco.org
UNESCO și Google au anunțat că vor dona 50.000 de calculatoare pentru profesorii din Ucraina, pentru ca procesul de învățare să nu fie afectat, în școlile care au fost avariate și distruse de război. Profesorii vor primi și programe care să îi ajute la desfășurarea orelor și vor fi instruiți online.

Potrivit autorităţilor ucrainene, 2.292 de centre de învăţământ au fost avariate şi 309 distruse de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie. Astfel, peste 40% din şcolile ucrainene s-au văzut nevoite să reia cursurile în regim online. UNESCO și Google anunță că donează profesorilor ucraineni 50.000 de calculatoare, pentru ca să-şi poată ţine orele în sistem online, pe fondul invaziei ruse în Ucraina. Primele 10.000 de calculatoare sunt deja distribuite în regiunile Dnipro, Chernihiv și Sumy. În săptămânile ce urmează vor fi distribuite și restul calculatoarelor în alte zone.

Numărul de computere ce vor fi donate, 50.000, a fost stabilit de un grup de experţi ai acestui organism, care s-a deplasat în Ucraina în perioada 24-28 septembrie.

“Cât timp luptele provoacă pagube centrelor de învăţământ şi îi împiedică pe numeroşi elevi ucraineni să se întoarcă la şcoală trebuie să punem la dispoziţie instrumente de învăţare la distanţă pentru a ne asigura că orele sunt ţinute în continuare”, a declarat directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, cu ocazia Zilei Internaţionale a Profesorilor.

De asemenea, profesorii vor fi instruiți prin cursuri online, UNESCO va oferi resursele educaționale digitale, iar Google va oferi și sprijin emoțional profesorilor dar și programe de învățare pentru a le folosi la ore.

“Acesta este un exemplu foarte bun în care sectorul privat lucrează împreună cu cel public pentru a găsi soluții pe timp de criză”, a mai spus directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este noul ministru al Educației Naționale din Franța, Pap Ndiaye, și care sunt perspectivele sale / Sindicatele din învățământul francez așteaptă să fie rezolvate “urgențele reale”, precum salariile

Odată cu realegerea lui Emmanuel Macron în funcția de Președinte al Republicii Franceze și, implicit, odată cu instaurarea noului guvern condus de Elisabeth Borne, ministrul Educației Naționale, al Tineretului și…
Vezi articolul

Profesorul anonim: Ne întoarcem cu capul sus, pentru că noi nu am renunțat. Elevii noștri trebuie să înțeleagă că poți fi învingător și dacă ai coloană vertebrală, respecți regulile jocului și legile

În rândul profesorilor există un grad mare de nemulțumire legat de rezultatele grevei. Dezamăgirea este direct proporțională cu acele procente pe care probabil nu le vom afla niciodată, care arată…
Vezi articolul
începerea școlii, predare bilingvă

Ministrul Educației din Republica Moldova propune ca școala să înceapă pe 1 septembrie 2024, într-o zi de duminică și să se încheie într-o sâmbătă. Dan Perciun: “În prima zi de școală se repartizează manuale și se prezintă orarul”

Ministerul Educației din Republica Moldova propune ca anul școlar viitor să înceapă pe 1 septembrie, într-o zi de duminică și să se încheie pe 31 mai, într-o zi de sâmbăta,…
Vezi articolul