Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori 2018: elevii români au obținut 5 medalii de argint și una de bronz

2.062 de vizualizări
Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori 2018 a adus șase medalii pentru elevii din lotul național. Olimpicii români au obținut cinci medalii de argint și una de bronz, anunță Daniela Bogdan, profesor coordonator al lotului național. Olimpicii au susținut probe la Chimie, Fizică și Biologie, în cadrul competiției care s-a desfășurat în Botswana.
Elevii care au obținut medalii de argint:
  • Vlad Oros – elev în clasa a VIII-a la Școala nr. 24 din Timișoara. El este pregătit de profesorii Jeflea Ioana (Fizică), Moraru Angela (Chimie) și Monica Silvester (Biologie), scrie ZiuadeVest.ro. Vlad Oros a mai ocupat locul al doilea la Olimpiada Națională de Lingvistică anul trecut, locul al doilea la Olimpiada Națională de Chimie, și primul loc în clasa a VI-a și a VII-a la Olimpiada Națională de Fizică, notează DeBanat.ro.
  • Eva Savin – elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București. Eva Savin a participat și anul trecut la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juinori, pe când era elevă la Şcoala Gimnazială Nr. 97 București, și a obținut tot medalie de argint, potrivit edu.ro.
  • Mara Muntean – elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Decebal” Deva. “Mara Muntean este multiplă olimpică națională la Biologie, Fizică, Chimie, Științele Pământului, Științe pentru Juniori, dar și o decebalistă de nota 10 la învățătură”, relatează Glasul-Hd.ro.
  • Alexandru Dianu – elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din București (ICHB)
  • Matei Pleșcan – elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Iaşi, potrivit ZiaruldeIași.ro. Anul trecut, Matei Pleșcan a obținut bronzul la India International Mathematics Competition (IMC India), potrivit aceleiași surse.
Medalia de bronz a fost obținută de:
  • Radu Herzal – elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Gheorghe Șincai” Baia Mare, scrie AxaNews.ro, care precizează că s-a pregătit sub îndrumarea profesorilor Nicoleta Predoiu (Chimie), Marin Lici (Fizică) şi Gheorghe Bârlea (Biologie).
Profesorii care au coordonat lotul olimpic:

Lotul olimpic a fost coordonat de Daniela Bogdan (coordonator la nivel național și responsabil pentru disciplina Chimie), profesor la Colegiul Național „Sf. Sava” din București, Traian Șaitan (responsabil biologie), inspector general MEN și Victor Păunescu (responsabil fizică), profesor la Colegiul Național „Octav Onicescu” din București, a anunțat Ministerul Educației.

Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori (IJSO) este o competiție la care iau parte elevi cu vârste de până în 15 ani. Fiecare țară este reprezentată de o echipă formată din 6 elevi și 3 profesori: unul de biologie, unul de chimie și unul de fizică. Ediția din acest an a fost organizată la Facultatea de Științe a Universității din Gaborone, Botswana. Competiția a debutat în 2004. Vezi aici site-ul oficial al IJSO 2018

În cadrul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru Juniori, concurenții susţin trei probe: două probe teoretice (individuale) şi una practică – experiment/laborator (pe echipe, formate din 3 elevi), cu subiecte din trei discipline (chimie, fizică și biologie). La ediţia din acest an au participat 260 de elevi din 46 de ţări.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Alexandru Rafila, despre cazul elevului cu COVID-19: Se va face monitorizarea tuturor contacților apropiați. Faptul că cineva a fost la distanță nu înseamnă că persoana a fost expusă

„Se va face monitorizarea tuturor contacților apropiați. Faptul că cineva a fost la distanță nu înseamnă că persoana a fost expusă”, spune președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, potrivit…
Vezi articolul

Streinu Cercel: Te doare capul, faci febră 39-40, te dor muşchii, te simţi ca şi cum ai fi bătut? Înseamnă că ai gripă, nu ai nevoie de niciun test. Moda asta să bombardăm camerele de gardă cu sute de pacienţi este o prostie

Managerul Institutului “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a declarat miercuri că diagnosticul de gripă este unul “clar” şi că nu mai este nevoie de alte teste pentru această afecţiune, iar plimbatul…
Vezi articolul

Sindicatele FSLI reacţionează la declaraţiile lui Mircea Miclea: Să spui că membrii de sindicat sunt mediocri este cea mai mare jignire. Să îşi ceară scuze public

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ reacţionează la declarațiile făcute de fostul ministru al Educației, Mircea Miclea. Acesta a spus că “s-a opus schimbării (n.red. din Învăţământ) partea mediocră și submediocră…
Vezi articolul