Profesorul condamnat cu suspendare pentru trafic de influență merge în continuare la ore, la școala din Mangalia. Unitatea de învățământ așteaptă un punct de vedere juridic de la Inspectorat

vârsta de pensionare, cancelarie profesori

Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Profesorul Lucian Faliboga, fost inspector școlar, pe care Curtea de Apel Constanța l-a condamnat săptămâna trecută la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influență, continuă să predea la Școala Gala Galaction din Mangalia, în condițiile în care aceasta așteaptă un punct de vedere juridic de la Inspectoratul Școlar Județean pentru a vedea cum să procedeze în cazul lui, potrivit directoarei Elena Grădișeanu. Ea a spus pentru Edupedu.ro că școala va “aplica legea cu rigurozitate, obiectivitate și transparență”.

Edupedu.ro a relatat, în octombrie 2022, despre “festivalul de șpăgi” de la ISJ Constanța, unde doi inspectori, inclusiv Faliboga, primiseră diverse bunuri pentru ca soția unui învățător să ia notă de trecere la concursul de suplinitori din 2021. Săptămâna trecută, Curtea de Apel Constanța l-a condamnat pe profesor la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de influență.

Luni, contactată de Edupedu.ro, directoarea Școlii Gimnaziale Gala Galaction, Elena Grădișteanu, a spus că profesorul merge în continuare la ore, astăzi. Ea a arătat că unitatea de învățământ, care nu dispune de departament juridic, așteaptă consiliere din partea ISJ pentru a vedea cum să procedeze. 

Rep.: Care e situația în cazul profesorului condamnat săptămâna trecută, dl. Faliboga?

Elena Grădișteanu: Mesajul oficial al școlii noastre este că vom aplica legea cu rigurozitate, obiectivitate și transparență. 

Rep.: În acest moment el predă? Va continua să predea?

Elena Grădișteanu: Școala nu dispune de un departament juridic, eu nu am studii juridice, iar pentru acest lucru am înaintat o adresă către departamentul juridic al ISJ, pentru consiliere în ceea ce privește aplicarea legii. Aștept răspunsul juristului și noi vom urma recomandările cu rigurozitate și obiectivitate.

Rep.: Deci în momentul acesta domnul profesor este la catedră?

Elena Grădișteanu: Până la aplicarea legii, nu se poate aplica nimic.

Rep.: Deci este la catedră?

Elena Grădișteanu: Așteptăm răspunsul juristului și, în funcție de acel răspuns, noi vom aplica…

Rep.: Am înțeles, dar întrebarea mea este: astăzi merge la ore?

Elena Grădișteanu: Azi intră la oră.

Citește și:
UPDATE Profesorul șpăgar din Constanța, fost inspector școlar, condamnat la un an și jumătate de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență / Inculpatul – obligat să frecventeze un curs de pregătire școlară și să presteze muncă în folosul comunității la Primăria Mangalia sau la Sanatoriul Techirghiol
Profesorului șpăgar din Constanța, fost inspector școlar, i-a fost respins acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu DNA, de către Tribunalul Constanța. Judecătorii cer continuarea urmăririi penale, dar decizia poate fi contestată
Exit mobile version