Program gratuit de formare pentru 240 de profesori debutanți din mediul rural, din județele Alba, Dâmbovița, Olt. Înscrieri de astăzi, 28 iunie, până pe 29 iulie

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com

Profesori cu maximum 5 ani experiență în predare în sistemul public de Educație, din medii defavorizate, din județele Alba, Dâmbovița și Olt sunt așteptați să se înscrie într-un proiect de mentorat pentru anul școlar 2022-2023. Proiectul Nest al asociației Teach For Romania se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației, după cum se arată într-un comunicat obținut de redacție.

Pe parcursul programului, cadrele didactice debutante vor beneficia de mentorat adaptiv, potrivit comunicatului. Aceștia se pot înscrie în două categorii – fie să facă parte din grupul de intervenție, fie să facă parte din grupul de control.

Amintim că o sesiune similară, tot în proiect pilot, s-a desfășurat cu înscrieri în septembrie-octombrie 2021, însă cu alte reguli. În sesiunea trecută, profesori cu peste 5 ani experiență se puteau înscrie ca mentori pentru colegii începători din zone defavorizate, în 12 județe (detalii aici).

“Beneficii pentru cadrele didactice debutante, din grupul de intervenție:

Un beneficiu pentru cadrele didactice debutante din grupul de control este o adeverință de participare, recunoscută de ministerul Educației Naționale.

“Care sunt activitățile în care vor fi implicați profesorii debutanți, în cadrul proiectului?

Cadrele didactice debutante, din grupul de intervenție:

Formularul de înscriere se poate accesa aici.

Cadrele didactice debutante, din grupul de control:

Criterii de eligibilitate

Acest program se adresează acelor cadre didactice care:

Proces de înscriere și selecție pentru profesorii debutanți/novici

Programul are un număr limită de 240 de participanți, distribuiți astfel: 140 de cadre didactice în grupul de intervenție și 100 de cadre didactice în grupul de control. Participarea la program este gratuită prin completarea unui formular online până pe 29 iulie 2022 online. Toți candidații vor primi un răspuns, indiferent de natura lui, până pe maximum 16 august 2022, mai precizează coordonatorii.

Foto: © Liquoricelegs | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version