Protocoalele de redeschidere a școlilor, discutate azi de miniștrii Educației și Sănătății

SURSA: Freepik.com

Redeschiderea școlilor ar putea să aibă loc la finalul lunii mai, sau chiar la 1 iunie, a declarat aseară ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Oficialul a precizat că azi va avea o întâlnire cu ministrul Educației, Monica Anisie, „în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”. Nu a fost anunțată aora aceste întâlniri.

„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul Educației nu a declarat nimic legat de acest subiect până la acest moment.

La ora 12:00 este o ședința importantă la Palatul Cotroceni, condusă de președintele României, Klaus Iohannis, ședință în care cel mai probabil vor fi discutate și aceste măsuri de gestionare a epidemiei COVID-19. Ministrul Educației nu va participa, dar participă ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Ce protocoale au fost în Danemarca, la redeschiderea școlilor, puteți vedea aici.

Premierul Ludovic Orban spunea săptămâna trecută că „avem o variantă în care se pot finaliza toate cursurile pe online și chiar examenul să se dea pe online (…) Luăm în calcul deschiderea graduală a școlilor sau împărțirea elevilor ca să nu mai fie clase pline”

„După 15 mai este posibil să le redeschidem școlile… pe 20 mai, pe 25 mai, pe 1 iunie. Când ne va permite, pe baza analizelor pe care le avem, contextul epidemiologic”, a declarat Orban.

FOTO:School photo created by freepik – www.freepik.com

Exit mobile version