Ministrul Sănătății: Școlile s-ar putea redeschide poate la sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie

17.972 de vizualizări
Foto: gov.ro
„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie”, a spus ministrul Sănătății despre momentul redeschiderii școlilor potrivit digi24.ro. Nelu Tătaru a declarat tot marți seara, dar la ȘtirilePROTV că spre sfârşitul lunii mai şi poate începutul lunii iunie să ne gândim şi la partea şcolară.

Ambele declarații ale ministrului Nelu Tătaru, date marți seară, indică o reluare a activităților în școli spre finalul lunii mai, chiar 1 iunie și nu pe 15/18 mai, în momentul expirării stării de urgență: Iată declarația:

„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”, a precizat Nelu Tătaru.

El a spus că trebuie stabilit cum pot intra copiii în școli, dacă vor învăța în mai multe schimburi schimburi decât înainte, precum și alte amănunte.

“Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a mai afrimat Nelu Tătaru.

Aceeași declarați, dar cu mai puține nuanțe, a fpst făcută și la PROTV.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: Spre sfârşitul lunii mai şi poate începutul lunii iunie să ne gândim şi la partea şcolară, dar să ne gândim cu nişte precauţii şi cu nişte proceduri, în ce măsură vor veni, câte schimburi vor fi la şcoală, unde se vor intersecta copiii, exista biocide, există nişte măşti”

FOTO: gov.ro


1 comentariu
  1. Eu cred că miniștrii ăștia nu discuta între ei! Examenele îs una, închiderea anului alta! Prin ordin de ministru, cursurile îs deja pa! Se închid mediile cu ce note s-au dat până pe 10 martie! Materia luată în considerare la examene va fi tot până în 10 martie. Ce cursuri vreți voi să mai faceți? Ați chinuit pe toată lumea cu online-ul, incepe vacanta de vara, că structura nu s-a modificat! In vara de abia va fi vreme de celelalte activități, o mulțime, va fi un iureș nebun, mișcare de personal, definitivat, admitere, eventual doar o sesiune de bac… Ce școală să reinceapa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai mult de 15% din elevii cu vârste peste 12 ani sunt vaccinați. 4.500 de copii s-au vaccinat în ultimele 5 zile. Cîmpeanu: Mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajați din sistemul de învățământ pe parcursul verii

România a depășit pragul de 15% de elevi vaccinați, a anunțat vineri seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul unei ședințe de Guvern dedicată Educației, pe fondul deschiderii anului școlar…
Vezi articolul

Amenzi de aproape 3 milioane de lei pentru comercializarea de măști neconforme inclusiv în farmacii precum Help Net și Sensiblu. Au fost sancționate și mari supermarketuri precum Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman și DM, dar și benzinăriile Lukoil

Unele dintre cele mai mari companii de retail din România, precum Lidl, Kaufland, Mega Image, Auchan, Altex, Profi, Dedeman, DM, mari lanţuri farmaceutice, cum ar fi Sensiblu şi Help Net,…
Vezi articolul