Radu Gologan: Nu cred că este nevoie de o modificare a programei la Matematică, modul de predare trebuie să fie schimbat / Dacă nu se poate înțelege funcția de gradul al II-lea la clasa a IX-a, atunci nu o facem

Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Radu Gologan / Foto: Digitaliada

Profesorul Radu Gologan este de părere că nu trebuie modificată programa la Matematică, ci „modul de predare și de abordare trebuie să fie schimbat”, potrivit unui interviu al acestuia pentru Hotnews.ro: „Nu cred că este nevoie de o modificare, pentru că de peste 150 de ani în mare programa a rămas ca aceeași și s-a dovedit că este utilă pentru că altfel nu se ajungea la rezultatele excepționale pe care le-a realizat mintea umană – calculator, mijloace de transmitere a informațiilor și așa mai departe. (…) Modul de predare și de abordare trebuie să fie schimbat”, a spus cadrul didactic.

El este de părere că profesorul trebuie să se adapteze la ce poate elevul să învețe, pentru a se descurca în situații concrete.

„Trebuie să ne adaptăm ca dascăli la ceea ce pot copiii să învețe și să facă. Dacă nu se poate înțelege funcția de gradul al doilea la clasa a noua, atunci nu o facem. Mai degrabă insistăm pe lucruri care îl fac pe copil să înțeleagă lumea mai bine, să raționeze mai bine, să știe să se adapteze mai bine în situații concrete”, a spus acesta.

Radu Gologan a făcut parte din grupul de lucru care a elaborat programa pentru Gimnaziu la Matematică.

Amintim că Edupedu.ro a scris vineri că profesorul Radu Gologan a reacționat cu privire la declarația ministrului Educației referitoare la olimpiadele școlare: „Mă uit siderat la afirmațiile făcute relativ la olimpiade și participarea României la olimpiadele internaționale. Puteți verifica că organizațiile profesionale de matematică, fizică, informatică, chimie ș.a. au reușit în cei doi ani de pandemie să organizeze competițiile naționale”.

În aceeași zi, cadrul didactic a revenit cu precizări că Olimpiada de matematică va fi gestionată profesional de Societatea de Științe Matematice și ministrul Educației va asigura toată logistica: „Am primit asigurări din partea domnului ministru Cîmpeanu că Olimpiada de Matematică va fi, în oricare din variante, gestionată profesional de Societatea de Științe Matematice, Ministerul asigurând toată logistica”.

Citește și:
Olimpiada de matematică va fi gestionată profesional de Societatea de Științe Matematice, Ministerul asigurând toată logistica – anunță profesorul Radu Gologan
Replică dură a profesorului Radu Gologan, adresată ministrului Educației: Olimpiadele trebuie să fie în organizarea societăților profesionale. Ca președinte al Societății de Științe Matematice din România, nu voi lăsa la mâna birocrației această minunată tradiție
Exit mobile version