Olimpiada de matematică va fi gestionată profesional de Societatea de Științe Matematice, Ministerul asigurând toată logistica – anunță profesorul Radu Gologan

4.552 de vizualizări
Foto: Facebook.com / Radu Gologan
Profesorul Radu Gologan, președinte al Societății de Științe Matematice din România a revenit cu precizări, într-o postare pe pagina sa de Facebook, privind organizarea olimpiadei de matematică.

Am primit asigurări din partea domnului ministru Cîmpeanu că Olimpiada de Matematică va fi, în oricare din variante, gestionată profesional de Societatea de Științe Matematice, Ministerul asigurând toată logistica. Cred că e o recunoaștere a modului impecabil în care membri ai Societății s-au implicat de peste o sută de ani în excelența matematică și mai ales în acești doi ani delicați. Iată că demersurile noastre din ultimii 10 ani, de a aduce împreună inspectoratele județene, Societatea și Ministerul, dau roade.

Reacția profesorului vine după ce vineri el l-a contrazis, tot într-o postare pe Facebook, pe ministrul Educației, care a spus că nu s-au organizat olimpiade naționale și internaționale în ultimii doi ani de pandemie. „Am avut nevoie să reluăm olimpiadele după doi ani de întrerupere, pentru că avem elevi foarte buni care au dorit să participe la olimpiade internaționale și nu au fost recunoscute doi ani în România. A fost o urgență să aprobăm lista olimpiadelor care sunt legate de internațională”, spunea Sorin Cîmpeanu la Digi24.

În replică, profesorul Radu Gologan a subliniat că s-au organizat olimpiade în acești doi ani, de către Societății de Științe Matematice din România, fără sprijinul ministerului Educației însă.

„Societatea de Științe Matematice, fondatoare a Olimpiadei Internaționale de Matematică, este membră a comunității Olimpiadei Internaționale de Matematică (invitațiile de participare fiind adresate ei, în numele României) și prin urmare, a organizat cele trei faze ale olimpiadei naționale de matematică și a selecției și pregătirii loturilor fără niciun sprijin al Ministerului pe care îl conduceți, care de altfel, neoficial a apreciat și a susținut demersul”.

„Ca Președinte al Societății de Științe Matematice din Romania, reprezentant al celor 7.000 de dascăli matematicieni, iubitori de copii excepționali, nu voi lăsa la mâna birocrației această minunată tradiție a școlii românești”, concluziona Radu Gologan, pe Facebook.

Într-o postare ulterioară a subliniat că a primit asigurări din partea ministrului Educației că Societatea de Științe Matematice din România va fi sprijinită de minister în organizarea olimpiadei de matematică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu confirmă că s-a întâlnit cu Ion Țiriac înainte ca Ministerul Finanțelor să anunțe un ajutor de stat de 500.000 de euro pentru fiecare grădiniță privată olimpică

Grădinițele olimpice private cu ajutor de stat în valoare de câte 500.000 de euro de grădiniță, care vor primi gratuit doar maximum 8% dintre copii, ajung la decizia finală a…
Vezi articolul

Probleme cu acordarea burselor de merit, semnalate de profesori: O elevă care a avut media 9,35 anul trecut și 9,68 în primul semestru acum poate lua bursă de merit sau este pedepsită că a înregistrat un progres școlar, fără să știe că regulile se vor schimba „în timpul jocului”

O profesoară din București a semnalat pe Facebook mai multe nelămuriri privind acordarea burselor de merit pentru elevi, după ce ministerul Educației a schimbat regulile „în timpul jocului”. Spre exemplu,…
Vezi articolul