Rectorul SNSPA, Remus Pricopie: Moscova este aici. Vizate sunt nu numai instituțiile și liderii lor legitimi, dar și valorile, cultura, tradițiile, religia. Până și naționalismul românesc, așa cum este el, bun sau rău, este în pericol să fie confiscat

Remus Pricopie / Foto: Facebook.com

Rusia are “reprezentanți de seamă și în România”, care “se străduiesc să construiască un … baros cu ajutorul căruia să dărâme orice este important pentru români. Vizate sunt nu numai instituțiile și liderii lor legitimi, dar și valorile, cultura, tradițiile, religia. Până și naționalismul românesc, așa cum este el, bun sau rău, și cât este el, mult sau puțin, dar cu siguranță străin, la origini, de influențele Rusiei, este în pericol să fie confiscat”, apreciază rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, Remus Pricopie, într-un material publicat în Revista Cultura și preluat pe pagina lui de Facebook.

El apreciază că “Moscova este prezentă în România pe posturile de televiziune, pe internet, pe FB, pe TikTok, în cutiile poștale, în piețe sau acolo unde se poate transmite un mesaj de destabilizare, de inducere a îndoielii privind direcția României, pe calea sa euro-atlantică.” Scopul, scrie rectorul SNSPA, este “disoluția socială (…) sau ura, haosul”, pentru care “Kremlinul lucrează cu „materialul clientului””:

Și aceasta, afirmă rectorul, deoarece “propaganda rusă nu acționează în România sub forma fățișă a apărării intereselor Kremlinului, ci este mult mai înșelătoare, folosind sintagme respectabile, precum „suveranitate națională”, „identitate națională”, „patriotism””.

De aceea, scrie Remus Pricopie, “tabloul nu mai este unul de neglijat, iar o analiză la rece ne poate indica atingerea unui punct critic”. Iar “statul român ar trebui să treacă la fapte, să pună reflectoarele pe aceste acțiuni de dinamitare socio-politică a țării, să identifice circuitele financiare ilegale, care susțin în România ampla mașinărie de propagandă a Moscovei, să stabilească în ce măsură un partid politic parlamentar este sau nu implicat în toate aceste încercări de destabilizare a țării.”

Articolul publicat în Revista Cultura:

Exit mobile version