Rectorul Universității de Vest din Timișoara propune o rețea a universităților românești care fac parte din alianțele europene

Foto: UVT / Universitatea de Vest din Timișoara

Rectorul Universității de Vest din Timișoara (UVT), Marilen Pirtea, propune ca instituțiile de învățământ superior românești care sunt membre ale alianțelor Universităților Europene să se reunească într-o rețea care să le ajute să-și atingă obiectivele comune, anunță UVT într-un comunicat de presă. Rectorul, care în prezent candidează pentru un nou mandat în Parlament, propune astfel încă o asociere a universităților mari, separată de ceea ce există deja (Consortiul Universitaria).

Rețeaua ar urma să promoveze obiectivele comune pe care instituțiile membre le vor avea în urma implicării lor în proiectele asociative europene.

Cum explică Marilen Pirtea proiectul pe care-l propune: 

Proiectul pornește cu un grup de lucru: potrivit comunicatului UVT ce anunță inițiativa, universitatea timișoreană “a propus constituirea, în prima etapă, a unui grup de lucru alcătuit din câte un reprezentant al fiecărei universităţi mai sus menţionate, care să vizeze stabilirea unei agende comune (…). UVT și-a asumat organizarea primei întâlniri de lucru, pentru a oferi cadrul necesar începerii dialogului, în luna decembrie 2020”.

Exit mobile version