UPDATE Rezultatele finale de la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a au fost publicate duminică, după ce au fost recorectate peste 20.000 de lucrări

Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională au fost publicate duminică, după un număr foarte mare de contestații înregistrate. Calendarul oficial al Evaluării Naționale prevede că pe data de 4 iulie are loc afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Aceste rezultate vin după ce au fost depuse 20.268 de contestații, potrivit Ministerului Educației.

Statistica cererilor de recorectare, pe discipline, este următoarea:

Distribuția pe județe (în partea superioară, în funcție de numărul contestațiilor depuse):

Județele cu cele mai puține contestații:

Recorectarea a avut loc în contextul unui apel făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, către profesori, “în niciun caz să nu considere contestațiile drept o acțiune de frondă din partea elevilor”.

“Am transmis un mesaj către toate comisiile implicate în soluționarea contestațiilor, pentru a adresa o solicitare fermă de acțiune unitară care să privilegieze echilibrul și interesul elevilor și în niciun caz să nu considere contestațiile drept o acțiune de frondă din partea elevilor. Am făcut apel la înțelegere, profesionalism și empatie în analiza acestor contestații și în motivarea răspunsurilor”, a declara Cîmpeanu pentru EduPedu.ro.

În urma afișării primelor rezultate, 94.526 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 76,80%, în ușoară creștere, comparativ cu anul trecut (76,10%).

120 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română, 103.684 de candidați (83,9%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 467 de candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 83.058 de candidați (67,4%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 1.439 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La proba de Limbă şi literatură maternă, 7.619 candidaţi (95,9%) au obținut note peste sau egale cu 5, iar 123 de candidaţi au obţinut nota 10.

Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version