UPDATE Rezultatele finale de la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a au fost publicate duminică, după ce au fost recorectate peste 20.000 de lucrări

6.054 de vizualizări
Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com
Rezultatele finale de la Evaluarea Națională au fost publicate duminică, după un număr foarte mare de contestații înregistrate. Calendarul oficial al Evaluării Naționale prevede că pe data de 4 iulie are loc afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Aceste rezultate vin după ce au fost depuse 20.268 de contestații, potrivit Ministerului Educației.

Statistica cererilor de recorectare, pe discipline, este următoarea:

  • Limba și literatura română – 11.302 contestații (9,15% din totalul lucrărilor notate)
  • Matematică – 8.803 contestații (7,14% din totalul lucrărilor notate)
  • Limba și literatura maternă – 163 de contestații (2,05% din totalul lucrărilor notate).

Distribuția pe județe (în partea superioară, în funcție de numărul contestațiilor depuse):

  • Municipiul București (3.513 contestații)
  • Iași (1.127 de contestații),
  • Constanța (1.070 de contestații),
  • Dolj (1.025 de contestații)
  • Argeș (867 de contestații)

Județele cu cele mai puține contestații:

  • Mehedinți (90),
  • Caraș-Severin (105)
  • Covasna (124).

Recorectarea a avut loc în contextul unui apel făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, către profesori, “în niciun caz să nu considere contestațiile drept o acțiune de frondă din partea elevilor”.

“Am transmis un mesaj către toate comisiile implicate în soluționarea contestațiilor, pentru a adresa o solicitare fermă de acțiune unitară care să privilegieze echilibrul și interesul elevilor și în niciun caz să nu considere contestațiile drept o acțiune de frondă din partea elevilor. Am făcut apel la înțelegere, profesionalism și empatie în analiza acestor contestații și în motivarea răspunsurilor”, a declara Cîmpeanu pentru EduPedu.ro.

În urma afișării primelor rezultate, 94.526 de candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 76,80%, în ușoară creștere, comparativ cu anul trecut (76,10%).

120 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

La proba de Limba și literatura română, 103.684 de candidați (83,9%) au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 467 de candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 83.058 de candidați (67,4%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 1.439 de candidați au obținut nota 10 (zece).

La proba de Limbă şi literatură maternă, 7.619 candidaţi (95,9%) au obținut note peste sau egale cu 5, iar 123 de candidaţi au obţinut nota 10.

Foto: © Katie Nesling | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educația din România și, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro își poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Comisia care a corectat lucrările acestor copii ,a fost alcătuită din profesori incompetenți.Sa se ia la corectat toate asa ar trebui,se vede după contestații ca nu au corectat cum trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Orele elevilor care nu dau simulările naționale pentru Evaluarea Națională și BAC 2024 trebuie să se desfășoare corespunzător, le transmite Ministerul Educației școlilor

Școlile trebuie să ia toate măsurile ca orele elevilor care nu sunt implicați în simulările examenelor naționale (Evaluarea Națională și BAC 2024) să se desfășoare în mod corespunzător, potrivit procedurii…
Vezi articolul

Mircea Miclea, analiză dură a rezultatelor de la Evaluarea Națională 2020: Acuz direct și brutal clasa politică. Din 2014 noi știam că rata de eșec școlar este între 20 și 30% / Nici măcar nu se începe școala din 1 septembrie, ca rezervă pentru cazul în care vine iar în iarnă pandemia

Rata de succes de 76% anunțată de Ministerul Educației la Evaluarea Națională 2020 ascunde 10.000 de elevi care n-au mai ajuns din clasa a VII-a până la examen și alți…
Vezi articolul

Profesorul Radu Gologan, apel pentru corectarea digitală la BAC și Evaluarea Națională: lucrările de examen să fie scanate și transferate printr-o platformă simplu de făcut la corectare profesorilor în țară / Angajații pe pile din ministere vor pleca cu miile, dacă nu se modernizează, așa cum funcționează și sistemul bancar

Profesorul Radu Gologan acuză Ministerul Educației de practici învechite în asigurarea corectării lucrărilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat și face apel la digitalizarea procesului. După ce a organizat prima…
Vezi articolul

Schimbarea subiectelor la BAC și Evaluarea Națională 2019 – Federația Părinților: Este o decizie bună, având în vedere diferențele din contestații

Schimbarea subiectelor pentru Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta “este o decizie bună”, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Acesta argumentează că introducerea testelor grilă…
Vezi articolul