România pregătește un oficiu pentru știință și tehnologie în Silicon Valley, dorește altele și în Israel, Japonia și Coreea de Sud

începerea școlii, predare bilingvă

Foto: Pixabay.com

Guvernul a aprobat, vineri, un memorandum pentru înființarea unei rețele de oficii române pentru știință și tehnologie în mai multe țări ale lumii, după modelul celui existent deja la Bruxelles, primul urmând să fie deschis în Statele Unite, anume în Silicon Valley, a anunțat ministrul Cercetării, Sebastian Burduja. Ulterior, va fi evaluată posibilitatea de a deschide oficii similare și în țări precum Israel, Japonia sau Coreea de Sud, a spus el.

Potrivit ministrului citat, România ia exemplul altor țări europene care au făcut pași similari în Silicon Valley și că, în acest demers, ține cont de parteneriatul strategic cu SUA, inclusiv în zona schimburilor academice și de antreprenoriat, inovare și cercetare.

Sebastian Burduja a precizat că se caută în prezent forma juridică pentru deschiderea oficiului respectiv, după care va fi adoptată o hotărâre de guvern în acest sens.

Potrivit ministrului:

Exit mobile version