România pregătește un oficiu pentru știință și tehnologie în Silicon Valley, dorește altele și în Israel, Japonia și Coreea de Sud

214 vizualizări
începerea școlii, predare bilingvă
Foto: Pixabay.com
Guvernul a aprobat, vineri, un memorandum pentru înființarea unei rețele de oficii române pentru știință și tehnologie în mai multe țări ale lumii, după modelul celui existent deja la Bruxelles, primul urmând să fie deschis în Statele Unite, anume în Silicon Valley, a anunțat ministrul Cercetării, Sebastian Burduja. Ulterior, va fi evaluată posibilitatea de a deschide oficii similare și în țări precum Israel, Japonia sau Coreea de Sud, a spus el.

Potrivit ministrului citat, România ia exemplul altor țări europene care au făcut pași similari în Silicon Valley și că, în acest demers, ține cont de parteneriatul strategic cu SUA, inclusiv în zona schimburilor academice și de antreprenoriat, inovare și cercetare.

Sebastian Burduja a precizat că se caută în prezent forma juridică pentru deschiderea oficiului respectiv, după care va fi adoptată o hotărâre de guvern în acest sens.

Potrivit ministrului:

  • “A fost aprobat astăzi memorandumul pentru înființarea unei rețele de oficii române pentru știință și tehnologie și operaționalizarea unui astfel de oficiu în Silicon Valley. România are un parteneriat strategic cu Statele Unite, pe mai multe dimensiuni, una dintre ele fiind potențarea acestor schimburi academice și zona de antreprenoriat, inovare și cercetare. Avem un precedent, la Bruxelles, încă din 2006 – există, practic sub MCID, un oficiu român pentru știință și tehnologie la Bruxelles, care ne conectează la mediul european. Am simțit nevoia, uitându-ne și la ceea ce au făcut alte state europene – Danemarca, Franța, Germania, dar și state mai mici, gen Slovenia – să avem un asemenea oficiu de reprezentare și în Silicon Valley, în primă fază, ulterior evaluând posibilitatea unui demers similar în Israel, Japonia, Coreea de Sud. E vorba de un oficiu suplu, el nu va include cheltuieli dincolo de limitele aprobate de Ministerul de Finanțe. Este vorba și despre o doleanță a comunității românești din Silicon Valley, o comunitate extrem de puternică (…)”

2 comments
  1. O sa fie o institutie care o sa toace sute de mii de euro/luna pe salarii si chirii cu rezultate 0 si cu numiri pe criterii obscure pentru rudele si amantele politicienilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like