S-a hotărât ca pragul de admitere la Rezidențiat să se mărească de anul viitor, spune rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca

Foto: Pixabay.com

Pragul de admitere la Rezidențiat 2023 va fi schimbat, conform unei declarații făcute la TVR Cluj de rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu. Întrebată despre intenția inițială, la care s-a renunțat ulterior, de a mări pragul de la 60% la 65% la sesiunea din 2022, aceasta a spus că “au fost nemulțumiri și s-a hotărât să se mărească pragul de anul viitor”.

Autoritățile au dorit să crească pragul de admitere la Rezidențiat la sesiunea din 2022, o măsură în acest sens fiind inclusă în proiectul de metodologie pentru desfășurarea examenului de anul acesta, proiect pus în dezbatere la începutul lunii octombrie. 

Ulterior, însă, Ministerul Sănătății a anunțat, după consultări cu studenții, că pragul de admitere pentru examenul de rezidențiat rămâne anul acesta la 60%. MS preciza atunci că 90% dintre studenți nu considerau “oportună majorarea pragului de promovabilitate în contextul intervalului scurt de timp rămas până la ediția din acest an a concursului de rezidențiat”, desfășurat pe 20 noiembrie.

Anca Buzoianu a declarat, însă, la TVR Cluj, după desfășurarea sesiunii 2023,, că pragul va fi mărit de anul viitor.

Din declarațiile făcute de Anca Buzoianu la TVR Cluj, săptămâna trecută:

“Rep.: La câte întrebări au trebuit să răspundă rezidenții în acest an, față de anul trecut?

Anca Buzoianu: A fost același număr de întrebări: 200 de întrebări pe parcursul a 4 ore. Iar procentul pe care trebuie să îl aibă un rezident pentru a promova acest examen este de 60% din punctajul maxim, punctajul primului clasat. Nu s-a schimbat…

Rep: Eu am citit 65% și erau chiar nemulțumiri din punctul acesta de vedere. Din 120 de întrebări la care trebuiau să răspundă corect, acum erau 130.

Anca Buzoianu: A fost această intenție de a se mări pragul de la 60 la 65%, dar au fost nemulțumiri și s-a hotărât să se mărească pragul de anul viitor.”

VIDEO Declarațiile – de la min. 2:30 în înregistrarea emisiunii:
Exit mobile version