“Să nu fim cobai!”, concluzia finală a dezbaterii viziunii Andronescu în Școala Buciumeni

Toate școlile din România au fost obligate să dezbată minimum 2 ore, în această lună, viziunea Andronescu, proiectul „Educația ne unește”, potrivit informațiilor publicate de Edupedu. În sarcinile pe care le au responsabilii din fiecare unitate intră și promovarea dezbaterii, realizarea de fotografii și trimiterea lor „la centru”. Școala Gimnazială Buciumeni, de exemplu, din județul Dâmbovița, a publicat, pe lângă fotografii de la dezbatere, cu participanţii, şi fotografii cu flipchart-ul folosit, conform indicațiilor din Ghidul pentru dezbatere în școli, iar acolo erau scrise concluziile. Concluzia finală a participanţilor a fost “nevoia de stabilitate a legii (să nu fim cobai!)”.

În cele 20 de fotografii publicate pe data de 10 mai de Şcoala Buciumeni pe pagina de Facebook se poate vedea că la dezbaterea viziunii au participat aproape 30 de persoane, printre care este şi un copil, o elevă.


Cele mai importante concluzii ale evenimentului de la Şcoala Buciumeni au fost schiţate pe flipchart, acestea sunt:

Ghidul pentru dezbateri în școli a fost trimis cu antetul ministerului Educației, are tema viziunii scrisă cu litere îngroșate și este deschis de un paragraf scris cu roșu, și acesta cu litere îngroșate, care cuprinde indicațiile pentru inspectorii care trebuie să centralizeze datele de organizare ale dezbaterilor.

Ghidul pentru dezbateri în școli are chiar o „metodologie de lucru” în care sunt prevăzuți pașii pe care directorii de școli trebuie să-i parcurgă. „Se va organiza cel puțin o dezbatere a viziunii „Educația ne unește” la nivelul fiecărei unități de învățământ primar, gimnazial si liceal, public si privat, până la data de 6 iunie 2019 (pentru a fi raportate cel târziu până la data de 7 iunie 2019). Dezbaterea are o durată estimată de 120 min”, prevede documentul citat.

Apoi cu roșu este un paragraf în care directorii au indicații despre organizarea conformă a dezbaterii:

SURSA: Edupedu.ro

Directorii primesc chiar și un exemplu de desfășurare pentru o dezbatere, cu mențiunea „acest model poate fi replicat pentru toate întâlnirile și posibilele tematici specifice alese, dar nu este obligatoriu”.

Spaţiul în care se organizează dezbaterea ar trebui să fie o sală de clasă cu scaunele aşezate “în formă de semicerc sau tip bistro (mese cu scaune)”, “dacă există un flipchart, se poate scrie tema întâlnirii, dacă există posibilitatea de cafea/ceai/gustări – sunt binevenite”, menţionează documentul. Introducerea ar trebui să dureze 10 minute, prezentarea viziunii maximum 30 de minute, feedback-ul celor prezenţi 60 de minute şi încheierea 15 minute.

FOTO: Şcoala Buciumeni/Facebook.com

Citeşte şi:

 

 

Exit mobile version