Schimbare de atitudine a profesorilor față de testele pentru elevi: 63% spun că testarea ar trebui făcută la școală, de asistenți medicali. În sondajele sindicatelor, ei spuneau că elevii trebuie testați acasă, de părinți

Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com

Schimbare de atitudine a profesorilor față de testele pentru elevi. 63% dintre profesorii respondenți la un sondaj cred că testarea de Covid-19 ar trebui să fie făcută la şcoală, de către asistenţii medicali, potrivit World Vision România. În sondajele anterioare realizate de sindicate, profesorii doreau testarea acasă, de către părinți.

Sondajul World Vision arată că 70% dintre profesori au spus că nu pot efectua testele la şcoală pentru că sunt prea mulți copii și s-ar pierde prea mult din timpul de predare. De aceea, din punctul lor de vedere, testarea ar trebui efectuată de asistenți medicali, nu de către corpul profesoral.

De asemenea, 76% dintre profesori au spus că, din câte ştiu ei, părinţii au efectuat acasă testele COVID-19.

Amintim că, în luna noiembrie, 75,7% dintre respondenții unui chestionar al sindicatelor de profesori au spus că nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează testele din salivă pentru depistarea COVID-19.

Ei au transmis și o petiție Ministerului Educației, tot în noiembrie, în care au protestat față de impunerea procedurii de testare a elevilor la școală și au cerut ca părinții să-și testeze singuri proprii copii.

„Testarea tuturor elevilor în sala de clasă va crește riscul infectării acestora, dar și a salariatului care este responsabil de testare, având în vedere, atât numărul de elevi, prezenți concomitent în sala de clasă, dar și dimensiunile acestora; astfel, scopul prevenției nu va fi atins, ci, din contră, se creează premise pentru transmitere între elevi”, se arată în petiția profesorilor.

„Vă solicităm să dispuneți modificarea Instrucțiunii privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ, astfel încât aceste teste să fie realizate de părinți”, au cerut atunci profesorii.

Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version