Schimbare de atitudine a profesorilor față de testele pentru elevi: 63% spun că testarea ar trebui făcută la școală, de asistenți medicali. În sondajele sindicatelor, ei spuneau că elevii trebuie testați acasă, de părinți

20.303 vizualizări
Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com
Schimbare de atitudine a profesorilor față de testele pentru elevi. 63% dintre profesorii respondenți la un sondaj cred că testarea de Covid-19 ar trebui să fie făcută la şcoală, de către asistenţii medicali, potrivit World Vision România. În sondajele anterioare realizate de sindicate, profesorii doreau testarea acasă, de către părinți.

Sondajul World Vision arată că 70% dintre profesori au spus că nu pot efectua testele la şcoală pentru că sunt prea mulți copii și s-ar pierde prea mult din timpul de predare. De aceea, din punctul lor de vedere, testarea ar trebui efectuată de asistenți medicali, nu de către corpul profesoral.

De asemenea, 76% dintre profesori au spus că, din câte ştiu ei, părinţii au efectuat acasă testele COVID-19.

Amintim că, în luna noiembrie, 75,7% dintre respondenții unui chestionar al sindicatelor de profesori au spus că nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-și administrează testele din salivă pentru depistarea COVID-19.

Ei au transmis și o petiție Ministerului Educației, tot în noiembrie, în care au protestat față de impunerea procedurii de testare a elevilor la școală și au cerut ca părinții să-și testeze singuri proprii copii.

„Testarea tuturor elevilor în sala de clasă va crește riscul infectării acestora, dar și a salariatului care este responsabil de testare, având în vedere, atât numărul de elevi, prezenți concomitent în sala de clasă, dar și dimensiunile acestora; astfel, scopul prevenției nu va fi atins, ci, din contră, se creează premise pentru transmitere între elevi”, se arată în petiția profesorilor.

„Vă solicităm să dispuneți modificarea Instrucțiunii privind procedura de lucru privind realizarea testării cu teste rapide antigen din salivă, pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2 a elevilor în unitățile de învățământ, astfel încât aceste teste să fie realizate de părinți”, au cerut atunci profesorii.

Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


4 comments
  1. Noi am fost toti pentru greva generaia, cu semnaturi in tabel. Dar sindicatele se pare ca sunt aservite politic.
    Cat despre testarea elevilor, articolul doar manipulează. Dobrincu a explicat foarte corect.

  2. Nu e nicio schimbare de atitudine, e doar alt sistem de referinta al intrebarii. Sigur ca intre profesor si parinte aleg parintele. Dar daca scoala ar avea cabinet si medici, acestia ar fi potriviti. Dar majoritatea nu au nici macar o camaruta de izolare in plus, nu cabinet medical. Inca mai avem sate fara medic de familie sau comune cu un medic la 80 km departare. Asa ca nu mai manipulati.

  3. Liderii de sindicat din scoli declara “ce au votat colegii din cancelarie” dupa cum li se dicteaza de sus. Noi am votat pentru greva japoneza, iar liderul nostru de sindicat ne-a trecut ca pro grevă generală. In scoala soțului meu, la fel. In scoala in care am completare de catedra, la fel. Ambii lideri de sindicat, in cazurile mai sus amintite, sunt susținători ai PSD-ului. Din cate am înțeles, o grevă în perioada asta ar atrage niște economii la buget.

    1. Cel mai interesant este ca la noi in scoala exista trei sindicate si nu ni s-a dat nimic. Nu ne-a intrebat nimeni nimic, desi ne dorim greva generala, dar nu putem intreprinde nimic fara o centralizare pe baza de liste de semnaturi. Si nu am primit asa ceva. Nicio informare sau decizie ori solicitare de la sindicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Curenții rip, pericolul ascuns de la Marea Neagră. Cum se formează și cum putem să ne salvăm dacă suntem trași în larg: Încercați să plutiți și să înotați paralel cu plaja, nu împotriva curentului – profesorul Florin Tătui de la Facultatea de Geografie a UB

„Suntem deja la începutul sezonului estival și turiștii au început să populeze plajele românești ale Mării Negre. Puțini însă dintre ei știu că aceste plaje ascund un pericol care este…
Vezi articolul
Inspecția specială

Concediul pentru directorii de școli, stabilit în contractul colectiv de muncă. Un director cu peste 15 ani vechime are un concediu de odihnă de 28 de zile lucrătoare, la care se adaugă și un concediu suplimentar între 5 și 10 zile

Concediul pentru directorii de școli și grădinițe este stabilit în contractul colectiv de muncă. Un director cu peste 15 ani vechime are un concediu de odihnă de 28 de zile…
Vezi articolul

Rezultate simulare BAC 2025. Ministrul Educației Daniel David: E foarte important să fie discuții care să meargă până la nivel de elev și părinți, astfel încât elevul să vadă un câștig prin participarea la aceste simulări

Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, întrebat ce se poate face în privința ratei de absenteism de la simularea Bacalaureatului 2025, a spus că școlile trebuie să poarte discuții pe…
Vezi articolul