Ședință la Ministerul Educației, pe structura anului școlar: părinții și sindicatele din educație discută să nu se schimbe nimic, elevii sunt de acord cu încheierea anului școlar pe 25 iunie

Cei cu medii sub 5, școli profesionale

Ministerul Educației / Foto: edu.ro

Ministerul Educației a convocat astăzi, la ora 10:00, o ședință în care sindicatele, reprezentanții părinților și elevilor vor discuta o eventuală modificare a structurii anului școlar, in contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. Părinții susțin ca structura anului școlar în curs să nu fie modificată, linie care va fi propusă în cadrul unei ședințe programate joi la Ministerul Educației, a anunțat Iulian Cristache, președintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi. Mesajul său vine în continuarea celui al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), care arată că nici cadrele didactice membre nu susțin modificarea anului școlar. Între timp, elevii, prin Consiliul Național al Elevilor, și-au anunțat poziția înaintea ședinței de azi: “încheierea anului școlar pe 25 iunie este mai puțin dăunătoare, pentru că nu va fi decalată Evaluarea Națională”.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro că joi, 25 martie, organizează la ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților. În ședință ministrul spune că va merge cu o variantă în care elevii din anii terminali să aibă examenele – Evaluarea națională de clasa a VIII-a și bacalaureatul – pe calendarul actual, iar restul elevilor să încheie anul școlar cu o săptămână mai târziu față de data planificată în calendarul inițial, adică pe 25 iunie, în loc de 18 iunie.

Într-un mesaj publicat în cursul dimineții pe Facebook, Iulian Cristache, reprezentantul părinților, a notat:

La rândul său, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) i-a cerut ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să nu schimbe structura anului școlar 2020-2021, invocând  “reacții nefavorabile ale salariaților din sistem, pe lângă cele ale elevilor și părinților” – poziția detaliată a organizației sindicale aici

Iar Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, a arătat că schimbările bruște ale structurii anului școlar îi bulversează pe elevi, iar cea mai bună variantă propusă până acum este cea în care nu va fi decalată Evaluarea Națională după Bacalaureat. Potrivit lui Voicu, prelungirea vacanței de primăvară nu este o măsură bună după doar două luni de la întoarcerea la școală – poziția detaliată aici.

Exit mobile version