Cîmpeanu: Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână

74.448 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
„Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână” față de forma prezentată marți, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Acesta spune că este deschis la propuneri care să fie în interesul elevilor, după ce ieri a anunțat modificarea structurii anului școlar actual. Cîmpeanu susține că propunerea făcută marți poate fi modificată în urma consultărilor cu reprezentanții sindicatelor, elevilor și părinților.

Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro că mâine, joi, 25 martie, organizează la ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social la care participă reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților. În ședință ministrul spune că va merge cu o variantă în care elevii din anii terminali să aibă examenele – Evaluarea națională de clasa a VIII-a și bacalaureatul – pe calendarul actual, iar restul elevilor să încheie anul școlar cu o săptămână mai târziu față de data planificată în calendarul inițial, adică pe 25 iunie, în loc de 18 iunie. Dar data de 25 iunie este cu o săptămână înainte față de ce propusese ministrul ieri, ca anul să se încheie pe 2 iulie.

Astfel, vacanța de primăvară, cea anunțată marți de ministru, rămâne fixă – va dura de pe 2 aprilie până pe 4 mai, urmând ca elevii să revină la școală pe 5 mai tot pe baza scenariilor prevăzute acum în ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației.

Reacția ministrului Cîmpeanu vine după ce reprezentanții elevilor și cei ai părinților au criticat deciziile anunțate marți, despre care spuneau că au fost luate fără consultarea partenerilor sociali.

Edupedu.ro: Cu ce propunere intrați mâine în ședința Comitetului de Dialog Social?

Sorin Cîmpeanu: „Cu o variantă de propunere – pentru că s-ar putea să mai fie și alte variante de propuneri, adică vom fi foarte deschiși în a asculta orice variantă care vine în interesul elevilor, pentru că acesta trebuie să fie interesul primordial, de obicei încercăm să îmbinăm interesele școlii, ale elevilor și ale părinților, dar atunci când nu pot fi îmbinate trebuie să rămână prioritar interesul elevului – în acest sens vom formula una sau mai multe propuneri, vom asculta și alte propuneri alternative, iar o variantă ar putea fi să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână, clasele I-VII și IX-XI vor finaliza semestrul pe data de 25 iunie în loc de 18 iunie. Clasa VIII-a să finalizeze semestrul II pe 18 iunie, în același timp cu clasa a XII-a, iar pentru a preîntâmpina pierderile educaționale generate de această săptămână lipsă din semestrul II există varianta recuperării în zilele de sâmbătă. În felul acesta cred că am putea să prioritizăm interesul elevilor și să găsim și o soluție de compromis, o soluție perfectă nu poate fi găsită, între aceia care ar vrea să meargă cu prezență fizică la școală, între cei care refuză să accepte predarea online, din motive justificate de multe ori, și între aceia care nu vor mai multă vacanță. Deci dacă nu vor nici vacanță, nici predare online, nici prezență fizică la școală ne-am gândit să găsim o soluție.

Edupedu.ro: Vacanța anunțată marți, de pe 2 aprilie până pe 2 mai, rămâne neschimbată?

Sorin Cîmpeanu: Propunerea de a avea vacanță de pe 2 aprilie până pe 4 mai rămâne pentru că în relația cu Ministerul Sănătății noi ne bazăm foarte mult pe cuvânt. Este o promisiune pe care am făcut-o Ministerului Sănătății, pe care trebuie s-o respectăm și pe care o susțin. O susțin foarte mult pentru că este, practic, vorba despre o punte între data de 12 aprilie și data de 29 aprilie, între vacanța pentru sărbătorile pascale catolice, planificată pe 2-9 aprilie și vacanța pentru sărbătorile pascale ortodoxe planificată între 30 aprilie și 9 mai.

Era o variantă în loc de această punte de vacanță să fie obligatoriu toate școlile în online, indiferent de scenariu, însă totuși trebuie să ascultăm și pe cei care au motivat, pe bună dreptate, că am întâmpinat foarte multe dificultăți pentru predarea online. Desigur, predarea online ar putea să meargă în orașele mari unde există infrastructură, acces la internet unde există, știm bine, și varianta pregătirii private, însă i-ar dezavantaja foarte mult pe cei care au dificultăți de acces, ar însemna să piardă și mai mult.

Edupedu.ro: La revenirea la școală, pe data de 5 mai, elevii vor veni tot după actualele scenarii, adică și în scenariul roșu elevii din anii terminali vor veni la școală să se pregătească pentru examene?

Sorin Cîmpeanu: Elevii din anii terminali este foarte important să vină să se pregătească fizic la școală și această perioadă intră sub incidența regulilor, adică pot merge cu prezență fizică elevii din anii terminali cu condiția să nu intre localitatea în carantină, chiar dacă localitatea a depășit șase la mie rata de infectare”.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


59 comments
  1. Mai bine ați face niște subiecte pentru evaluarea nationla pe înțelesul elevilor și nu tâmpenii.Compuneri,argumentării ,deosebiri între doua texte și inclusiv texte kilometrice.Anul trecut ati avantajat pe cei din clasa a 8-a care au lipsit un trimestru.Este corect?

  2. Cred ca Edupedu ar trebui sa nu publice comentarii agresive sau calomnioase. Ar fi etic pentru o pagina care se pretinde o tribuna a educatiei. Daca intr-adevar asta se doreste a fi.

  3. Obligă profesorii să învețe cum să predea online, aceste L-E-P-R-E, care vroiau spor pentru utilizarea calculatorului, spor pentru internet, spor pentru digital!!! Sunt niște relicve care în 2021 le este frica să folosească calculatorul.
    Vor sporuri la tot ce ating, au vacanțe de 4-5 luni pe an și iau salariile întregi (care nu mai sunt așa de mici de 5-6 ani!)
    Le este teama că odată cu modernizarea predării online, acești indivizi care nu au atins calculatorul în viața lor, dar au cele mai mișto telefoane (cumpărate de părinții elevilor lor desigur) vor rămâne fără catedra.
    Pentru că digitalizarea și perfecționarea lecțiilor online vor fi făcute de câțiva din profesorii care vor să se upgradeze, și acele lecții vor putea fi vizionate/folosite de toți copii de la fiecare nivel educațional.

    1. Să moara Gogu ca toti profesorii au telefoane ”misto” cumparate de parintii elevilor? Daca un numar infim au asociatii de parinti care se implica in cumpararea de obiecte necesare procesului scolar, cei mai multi si-au cumparat toate dotarile din salariile proprii, finantand sistemul educational si asigurand continuarea scolii si pentru copii fara posibilitati! Sa afirmi cu nesimtire calomnii indreptate catre toti profesorii iti arata caracterul. Nu iti place scoala si profesorii din Romania, daca ai copii inscrie-i intr-o scoala la distanta din strainatate si apoi echivaleaza-le examenele! Si ocupa-te personal de educatia lor! Fi cu tupeu pana la capat!

    2. @ Sorina
      Sorina draga, daca as fi o L-E-P-R-A ti-as spune ca lucrurile de care suferi tu au niste denumiri medicale foarte complicate, iar studiile clinice arata ca speranta de insanatosire este redusa. Dar nu sunt. In schimb pot sa-ti scriu din punctul de vedere al unei relicve care nu mai stie ce sa faca cu vacantele si, de 5-6 ani incoace, cu banii pe care-i castiga. Din nefericire pentru tine, astazi este a 646664553-a oara cand ating calculatorul, si asta doar pentru ca telefonul meu cu ecran curbat e pus la incarcat. N-o sa comentez ce spui, pentru ca asta e treaba unui psy. O sa-ti spun doar ca valurile acestea inspumate de furie impotriva profesorilor sunt lovite de ridicol in momentul in care esti agramat/ă. Uite, iti dau doua citate din tine la care sa meditezi (transcedental sau nu): ‘Sunt niște relicve care în 2021 le este frica” si ”vor putea fi vizionate/folosite de toți copii”. Sesizezi vreo culpa?
      Sanatate, Sorina.

    3. Aveți traume serioase. Nu știu ce le-a provocat, dar de mult nu am mai citit un comentariu așa de rupt de realitate și de plin de ranchiună.
      Fiți logică: dacă relicvele de profesori nu au atins calculatorul până acum, cum știu să folosească telefoanele alea de ultimă generație cumpărate de părinți?
      Acum, serios vorbind, ați făcut prostia să cumpărați telefon vreunui profesor? Sau cunoașteți pe cineva care a făcut-o?

  4. De ce, domnule ministru,îți bați joc de efortul tuturor profesorilor care fac învățământ online cat pot de performant, prin resurse proprii. Ai descoperit că învățământul online nu e bun? Fals, este mai bun decât o vacanta fara rost, care rupe ritmul de învățare complect! Nu au toți copii condiții egale? Asta era datoria voastră să asigurați condițiile! Și dacă nu ați reușit, de ce va răzbunați pe toți copii, afectandu-i negativ fără o analiză pedagogică și educațională. Pandemia nu va trece în 1 luna de vacanta, dar copii vor avea de suferit pe ambiția voastră!

  5. Datele pe care le flutura despre contaminari sunt contaminate cu erori… de unde stie scoala cati elevi sunt cu covid ? Cele mai clare informatii sunt de la DSP, si e simplu, criteriul de varsta – majoritatea celor sub 19 ani sunt elevi.
    Vacanta prelungita nu va face altceva decat sa mareasca “miscarea” copiilor si parintilor. In online stateau cuminti acasa cca 6 ore, iar apoi isi completau temele tot in casa.

  6. Ca urmare a reactiilor profesorilor, parintilor si elevilor, Bramburel Campeanu a propus o noua varianta in mai putin de 24 de ore de la prima varianta…

    Suntem intr-o situatie exceptionala care necesita masuri exceptionale dar nu de pot face astfel de modificari dupa cum bate vantul

    Pe de alta parte constat cu surprindere ca adultii sunt extrem de preocupati de concediile lor, de sejururile platite, cercuri pedagogice programate, inspecțiile pentru obținerea gradelor didactice, Indemnizația de 75% din salariul de baza pentru fiecare zi liberă acordată părinților ale caror copii fac scoala online etc … interesul eleviilor fiind in planul secundar

    F multa ipocrizie! La nivel declarativ, toata lumea este preocupata de educatie dar in parlament si functii de demnitate publica care iau decizii pt noi toti sunt alese/promovate persoane semianalfabete …

  7. Acest ministru ia din pix decizii care afecteaza grav milioane de oameni, fara nici o consultare, fara a manifesta nici un interes pentru opinia acestora. Economia la buget si confruntarea politica l-au facut sa iasa cu masura aberanta de a transforma anul scolar, de a schimba regulile jocului in timpul jocului, fara a consulta jucatorii, punandu-i in fata unei decizii catastrofale pentru toata lumea, mai putin se pare pentru ministrul insusi!
    Toata lumea s-a revoltat, ministrul o da inainte, cu mici modificari!

  8. Abia ce am terminat ședința și am rămas stupefiat când am auzit notele primite de elevi. Sunt genii, deși unii elevi nu au intrat la ore au note de 8 și 9. De ce? Pentru că așa primesc directive profesorii de sus ca nu cumva să se supere părinții și elevii. Păi bine Câmpeanu, asta este soluția? Îi facem deștepți din pix și gata? Atunci de ce îi mai trimitem la școală sau de ce mai fac ore online dacă profesorii sunt obligați de unii părinți și așa ziși experți în educație să pună note mari? Și ne mai mirăm de ce suntem pe primul loc la analfabetism funcțional.

  9. Eu sunt pentru prima varianta ! Sa se grupezele sapt libere acum e foarte bine mai ales ca incep sa creasca iar cazurile . Si sunt de acord cu prelungirea semestrului cu 2 sapt in vara pt ca oricum e pandemie si e bine sa se limiteze plecarile de vacanta si ,jn plus, cand se vor relua orele sa speram ca atunci va fi mai potolita situatia si se vor putea face ore ca lumea macar pe ultima suta de metri . Nu vreau nici ore online la heirup , nici grabirea examenelor si nici sa duc copilul la scoala sambata ca si asa e obositoare toata situatia !

  10. Varianta cea mai buna este cea a trecerii școlilor complet in online așa cum e in Ungaria,Italia efc. Decât o luna degeaba mai bine in online și sa nu prelungească semestrul doi. Cine învață fizic o face și online. Clar .

  11. De ce nu lasă varianta online pentru toată lumea in aprilie cu excepția vacantelor deja stabilite și evitam perioada asta critica?!
    Sa își trimită dânsul copilul la școală sâmbăta! Eu nu îi trimit!

  12. Ce mai ministru joacă după cum îi cântă părinții și copii, ha, ha, ha. Așa expert în educație mai rar.

    1. e normal sa tina cont si de parerea parintilor..cum poti face cursuri la peste 35 de grade cu masca pe fata ..doar un dement poate crede ca in zona de campie a romaniei se pot desfasura cursuri scolare in conditii normale in mijlocul verii

  13. “Propunerea de a avea vacanță de pe 2 aprilie până pe 4 mai rămâne pentru că în relația cu Ministerul Sănătății noi ne bazăm foarte mult pe cuvânt. Este o promisiune pe care am făcut-o Ministerului Sănătății, pe care trebuie s-o respectăm și pe care o susțin.”
    O sustin??? zici ca altcuiva i-a iesit porumbelul pe gura cand a anuntat ca hotarare ( nu ca propunere asa cum zice acum, si ma indoiesc ca l-a intrebat pe ministrul sanatatii ” ce sa fac coane”) ca a schimbat structura anului scolar! Numai de cuvant nu se tine ministrul! Am vazut cind a zis ca-si da demisia!

  14. Nu sunt de acord cu nicio modificare. Nu există niciun beneficiu major. În aceasta perioada sunt programate cercuri pedagogice, inspecții pentru obținerea gradelor didactice, etc.

  15. Era foarte bună varianta ca in luna aprilie ,între cele două vacanțe, să intram on line și să se păstreze structura anului școlar . Trebuie să ne gandim că intr-o lună de vacanță, ii bulversam pe copii .Varianta on line este foarte bună pentru cele 3 saptamani din aprilie . Sunt copii care au stat tot anul scolar in on line , iar acum pentru 3 saptamani ,chiar nu mai contează ! Oare, de ce dati totul peste cap fără să consultați copiii și cadrele didactice ? In vacanță , vor merge peste tot , dar dacă au școală, chiar si in on line , trebuie să stea acasă si sa-si facă temele ! După o lună de vacanță, uită tot ce au învățat! Ar trebui să reflectati mai mult și să luati decizia cea mai avantajoasă pentru copii !

  16. Oameni buni ăștia au înnebunit de tot pur și simplu ii bulversează pe copii. Sa treacă online toate școlile și se rezolva problema nu mai au cum sa se contamineze(dacă asta e problema). Pentru ce sa le micșorezi vacanța de vara? Cu pauza asta copii nu vor mai tine minte nimic ce au făcut pana acum. Ei își permit sa plătească profesori pt copii lor, dar noi?

  17. Nu era mai bine sa taca din gura acest individ, sa se consulte cu toti si dupa aia sa iasa cu o decizie? De doua zile debiteaza aiureli pe la TV fara sa se fi consultat cu parintii, cu profii, cu reprezentantii elevilor si cu cine mai trebuie.

  18. Asa sunt si au fost toti ministrii educatiei care au fost si sunt dupa decembrie 1989. Ce sa mai comentezi, ca niciun functionar al Ministerului Educatiei nu citeste aceste comentarii.

  19. Ca si profesor, am obervat şi am simţit, ca orice modificare facuta peste noapte in structura anului scolar afecteaza atat elevii cat si profesorii. La scoala in mediul online, ne-am adaptat mai mult sau mai putin, in functie de gradul de responsabilitate al ficaruia: elev sau profesor. Daca acest ministrul al educatie si acesti factori decizionali cu comportament comunisto-securistic in domeniul comunicarii: ,,lanseaza stirea fara jena dupa care schimba decizia in functie de opinia publica si folosesc EDUPedu ca si canal de raspandire a zvonurilor” chiar isi doresc evitarea infectarii si nu infectarea, mai simplu ar fi sa se treaca la invatamantul online, fara a se opera vreo modificare a structurii anului scolar si fara a astepta cresteri de 6% ci de la 3% caci e mai usor sa previi decat sa stopezi un fenomen exponential. Si ar mai fi oportun ca dupa 1Mai, scoala ,,fata in fata” sa inceapa pe 15 mai, tocmai pentru a preveni o amploare a infectarii cauzata de nerespectarea distantarii sociale pe perioada vacantelor. Dar afirmatiile din conferinta presa sunt emise pe baza aceluiasi tip de rationament conform caruia ne este permis sa inlaturam masca in spatiu public pentru a fuma. O masura preventiva perfecta care permite sa se arunce prin expiratie in spatiu public toata incarcatura infectioasa a plamanilor fumatorului. Din pacate, au uitat sa ii recomande fumatorului si sa scuipe pe jos inainte, dupa sau chiar in timp ce fumeaza. Ps. Sunt fumatoare dar tot m-a surprins aceasta permisiune aberanta.

  20. Mda..suntem condusi de niste Imbecili !! Vin cu tot felul de propuneri fara sa analizeze impactul acestora iar apoi se trag pe coada si vin ca mieluseii cu o sedinta de evaluare impreuna cu partenerii sociali . Propun si modifica ce propun cu o seninatate de om prost !

  21. Acum ceva vreme spunea că face tot ce poate sa lase școlile deschise. Ieri propune o lună de vacanta si o saptamana mai devreme închiderea anului școlar. Ce mai urmează? Prelungirea vacanței de vară până la Crăciun? S a dus dracului anul acesta oricum. Si ptr elevi si ptr părinți. Nivelul de cunostinte, si asa foarte precar, e si mai scazut acum. Notele lor nu reflectă nici 50% din realitate!!!

  22. Acum ceva vreme spunea că face tot ce poate sa lase școlile deschise. Ieri propune o lună de vacanta si o saptamana mai devreme închiderea anului școlar. Ce mai urmează? Prelungirea vacanței de vară până la Crăciun? S a dus dracului anul acesta oricum. Si ptr elevi si ptr părinți. Nivelul de cunostinte, si asa foarte precar, e si mai scazut acum. Notele lor nu reflectă nici 50% din realitate!!!

  23. Consider că mai întâi te consulți cu sindicatele, consiliul elevilor, etc.. etc și apoi faci declarații publice, nu cum face actualul ministru (de altfel ca toți miniștrii anteriori) care fac propuneri aberante și apoi, când se văd criticați o schimbă.

  24. Deci a VIII-a incheie scoala pe 18 iunie, iar pe 22 are primul examen la romana, in numai 3 zile!
    Cei cu bac-ul sunt mai norocosi, au 10 zile pana la primul examen.
    Pe acest om chiar nu il poate trezi nimeni ?
    Baga online Bucurestiul, domnule ministru, si lasa la o parte orgoliul! Toti copiii din Bucuresti au resurse pentru online si cine vrea sa invete, invata, nu afecta o tara intreaga cu decizii din ce in ce mai proaste!
    Sper sa-l dovedeasca maine “partenerii de dialog”…

  25. Ascultati-l pe Ionut! Intr-o zi o sa va conduca cu “atentie si ingrijorare” intr-o “Romanie educata”. 😎

  26. Felicitări pentru decizia de a închide școlile și a lăsa funcționale terasele, centrele comerciale!🤦🤦🤦

  27. Domnul acesta ministru are mari, mari probleme de logica si organizare.
    Deci clasele a VIII-a termina scoala pe 18 iunie si dau primul examen (la romana) pe 22 iunie, in numai 3 zile!!
    Cei cu bac-ul sunt mai norocosi, au 10 zile pana la primul examen…
    Totul numai din orgoliu, pentru ca a zis ca nu se inchid scolile!
    Si alta prostie: sa intre online toate scolile din tara, indiferent de scenariu, cand numai in Bucuresti ar fi necesar, iar cei din Bucuresti au tot ce le trebuie pentru online.
    Sper sa-l trezeasca la realitate la intrunirea de maine parintii si elevii!

    1. Asa e in fiecare an la a 8a. Si la mine a fost la fel si am dat in 2017 deci nu vad unde e problema ca sunt doar 3 zile. Chestia asta e de mult timp si nu s-a trezit vreun rasarit sa comenteze pana acum.

  28. Cred ca acum e momentul sa se modifice si structura anului scolar viitor, daca tot doreste o discutie cu Comisia de dialog social si cu Consiliul Elevilor.

  29. Iarasi propune ceva…. Ma ia frica… Nu mai pot tolera incertitudinea asta. Mai omule, gandeste-te bine, consulta-te cu cine trebuie si apoi fa conferinte de presa! Ne omori cu propunerile tale, apoi, cand vezi ca nu sunt agreate, vii cu alte idei… Nu e zi in care sa nu faci “rating” si “trending” si “show de breaking news” in media. Poate incercam cu Gadea la minister si cu Cimpeanu moderator TV…

  30. Eu zic sa ii țineți la școală pe copii.,daca rămân acasa vor umbla prin moluri magazine parcuri etc. Si vor crește si mai mult rata de infectare, nici o sâmbătă ca nici dv nu mergeți sâmbăta la serviciu! Umblați numai dupa “restricționat” aduceti ceva in plus decât ceea ce afost nu mai luati si din puținul acesta! Lăsați copiii sa meargă la școală, cum mergeau in mod normal!!!
    Semnat! un parinte!!

  31. Alta dracie! Lasa online-ul omule! bun- rau, cu pierderi sau nu, oricum se face mai mult decat o luna lipsa! Numai bine sa incepa vanzoleala de Paste! Asta zici ca joaca in echipa adversa, asa goluri da! Decat online la campeanu, mai bine scoala deloc!!! O avea o trauma din copilarie sau nu poate sa-si depaseasca niste limitari?

    1. Elevii din anii terminali deja au un plan de studiu pe care il pot urma si din online caci au dobandit abilitatile si competentele necesare pentru a urma programul de studiu. Lor chiar le este de ajutor timpul pierdut pe naveta iar ceea ce se lucreaza cu ei ,,fata in fata” se lucreaza si online la disciplinele de interes. La restul disciplinelor poate nici ei si nici profesorii nu sunt interesat sa fie intr-o clasa si sa isi admire reciproc: elevii dezamagirea profesorului cauzata de interesul scazut al elevilor pentru disciplina in cauza, profesorul chipurile dezinteresate ale elevilor. Penibil e tot ce hotaraste ministerul. Cred ca Scolile ar putea prin aplicarea unui sondaj sa gestioneze mai bine modul de desfasurare al orelor in urmatoarea perioada, daca li se lasa libertatea de decizie.

    2. Este absurd sa mergem la scoala cand incidenta a depasit 3, nu mai zi de indicele 6! Intr-o saptamana la noi in scoala 14 elevi si 4 profesori!

  32. Te doare mintea la.propriu!!! Nu inteleg…e declaratie actuala sau din vreo alta viata??? Ca ieri A HOTARAT altfel! Ieri!..a, am uitat …pt ministru asta e un fenomen fara de care nu poate trai: incalcarea propriului cuvant …cum e ala cu demisia daca nu am cel mai mare buget la educatie, cum e aia cu 6 la mie intram in online, cum e asta cu anul scolar…doar la martisoare a avut consecventa! De ce ar trebui sa facem ce mai zice acest ministru??? Sau ieri declara la nervi ca nu a putut sa-i puna capac aluia de la sanatate ( de parca ne luptam toti cu voiculescu nu cu o stare de fapt la nivel mondial) altfel decat modificand structura anului scolar de pe o zi pe alta…acum vrea idei in interesul elevilor…pai nu esti tu la butoane ??? Sa-l intrebe pe premier…sunt convins ca mai are si alte idei!

  33. Cred ca din toata discutia asta cu vacantele, s-a pierdut ceva foarte important din vedere: Domnul Ministru e gata sa despagubeasca profesorii si parintii care au platit sejururi in perioada 4-9 mai, asa cum era programata initial a doua vacanta de Paste din acest an scolar?
    Intreb si eu asa…ca opinia publica…

    1. Dar cum ramane cu cei care sunt dati peste cap de schimbarea datelor de admitere la liceu? sau sunt prea putini ca sa conteze? cum ramane cu elevii care au 2 saptamani de stres prelungite pe miez de vara?? cu planurile lor si ale familiilor facute praf? cu concediile familiilor facute praf? nu toti suntem ministri ca se ne luam concedii cand si cum avem chef si apoi sa ne razgandim iar cum si cand avem chef!

      PS poate redactia face un efort si publica acest comentariu!

    2. va invoca starea exceptionala si nu va plati nimic. (asa cum nu a platit nimic nimeni din guvern ptr toate greselile facute)

  34. Atat elevii, cat si parintii si profesorii sunt total impotriva acestor decizii. Mult mai favorabil ar fi trecerea in online a tuturor claselor in cele 3 saptamani dintre vacante pentru a proteja elevii. Altfel, in vacanta de o luna toata lumea va merge in vacanta si situatia va deveni chiar mai rea.

    1. Dar de ce sa trecem online? Parca eram descentralizati. O luam de la capat cu asta? Eu am 0,00 in localitate. Esti chiar culmea. Condamnam pe toata lumea si chinuim cu servicii, online cand nu avem cazuri deloc in mii de localitati? Sa ramana cum a fost calendarul si sa inaspreasca toate controalele. Sa nu mai vedem nunti, pomeni, inmormantari si impartasanii cu aceeasi lingurite, babe si mosnegi calare in autobuze la 7 dimineata, cluburi unde nimeni nu respecta nicio regula, malluri si alte distractii inutile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ionela Neagoe, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”: Nu ne interesează admiterea la liceu ca modalitate de selecție. Vom rămâne la admiterea computerizată

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” nu va organiza examen separat de admitere la liceu, conform declarației făcute de directoarea liceului, Ionela Neagoe, pentru Tribuna Învățământului. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” va rămâne…
Vezi articolul

Standardele minimale pentru titlurile de profesor și conferențiar – Sindicatul Gaudeamus al cadrelor didactice din Universitatea din București se alătură criticilor: Consultarea publică este „lipsită de coerență și de rezultat”

Standardele minimale naționale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, supuse consultărilor publice de către Ministerul Educației, stârnesc critici și…
Vezi articolul

Programul lapte și fructe în școli 2023-2024, pus în consultare din februarie, de Ministerul Agriculturii, pentru ca elevii să primească produsele din prima zi de școală, în septembrie, după ce în anul trecut întârzierile au fost de luni de zile

Ministerul Agriculturii a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță prin care să alinieze unele modificări ale legislației europene, la cea românească, ceea ce ar permite ca Programul pentru…
Vezi articolul

Ghid de pregătire pentru Olimpiada Națională de Informatică, lansat de profesori și studenți din Societatea pentru Excelență și Performanță – SEPI. Cartea despre algoritmi și structuri de date conține probleme și rezolvări explicate – DESCARCĂ

Un ghid de pregătire pentru elevii care vor să participe la Olimpiada Națională de Informatică (ONI) în acest an școlar, elaborat de profesori și foști olimpici la informatică, a fost…
Vezi articolul