Sindicatele din educație FSLI cer ca structura anului școlar 2020-2021 să nu fie schimbată

4.143 de vizualizări
Simion Hăncescu, liderul FSLI / Foto: INQUAM Photos – Marius Dumbrăveanu
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ i-a cerut ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să nu schimbe structura anului școlar 2020-2021, invocând “reacții nefavorabile ale salariaților din sistem, pe lângă cele ale elevilor și părinților”. Sindicaliștii arată că “se creează un stres suplimentar, atât pentru personalul didactic, dar mai ales pentru elevii” din ani terminali și din învățământul profesional și tehnic.

Mesajul a fost transmis în condițiile în care la Ministerul Educației are loc azi o ședință a Comitetului de Dialog Social.

Structura anului școlar 2020-2021

FSLI, în mesajul către Sorin Cîmpeanu, așa cum a fost publicat pe Facebook:

  • “În intervalul de timp de la momentul în care în mass-media a apărut știrea că domnia voastră doriți modificarea structurii anului școlar în curs, în sensul prelungirii vacanței de primăvară cu 2 săptămâni, în intervalul 02 aprilie – 3 mai 2021, urmată de prelungirea perioadei cursurilor până la începutul lunii iulie, au apărut reacții nefavorabile ale salariaților din sistem, pe lângă cele ale elevilor și părinților”.
  • În opinia majorității celor care ne-au solicitat să intervenim pentru a se renunța la ideea modificării structurii anului școlar, se creează un stres suplimentar, atât pentru personalul didactic, dar mai ales pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/XIII-a, al căror program de pregătire va fi cel mai afectat. De asemenea, trebuie avut în vedere că vor fi afectați și elevii din învățământul profesional și tehnic care vor fi nevoiți să meargă la școală până la finalul lunii iulie.
  • Totodată, nu trebuie uitat că luna iulie este o perioadă în care pot fi temperaturi caniculare, ceea ce va avea grave repercusiuni asupra elevilor ce ar susține evaluarea națională de la finalul clasei a VIII-a în acel interval. De asemenea, nu trebuie neglijat nici faptul că temperaturile ridicate din luna iunie vor afecta și elevii care vor veni la cursuri (…).”

Mesajul FSLI, integral:


3 comments
  1. Sindicatele din invatamant ar trebui desfintate. Numai cu profesorii nu tin! Mai scot capul din cand in cand sa vada lumea ca exista! Aduna foarte multi bani prin acea cotizatie cam fortata, au numai privilegii si pe deasupra toti liderii au tot felul de beneficii..Au scutire de jumatate de norma la predare, iar trepadusii lor din teritoriu sunt pusi sa adune bani de la profesori pentru tot felul de idiotenii ca de ex. asigurari de viata, de boala..
    Liderii de la centru sunt corupti pana-n maduva oaselor..Sunt o rusine pt profesori!

  2. Vor să ne mai sacrificăm(a câtă oară), dar să aplice legea salarizării(amânată de 2 ori) nu știu să o facă, să aplice hotărârile judecătorești definitive măcar de acum înainte iar nu știu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Profesorii care aplică pentru un post didactic la o școală europeană trebuie să fie obligatoriu și titulari / Dosarele pot fi depuse și pe email – Modificări aduse metodologiei de selecție

Ministerul Educației a introdus clar statutul de titular în metodologia de selecție a personalului din România pentru posturi didactice din cadrul sistemului școlilor europene și păstrat vechimea de predare de…
Vezi articolul