Sindicatele din educație FSLI cer ca structura anului școlar 2020-2021 să nu fie schimbată

4.127 de vizualizări
Simion Hăncescu, liderul FSLI / Foto: INQUAM Photos – Marius Dumbrăveanu
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ i-a cerut ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să nu schimbe structura anului școlar 2020-2021, invocând “reacții nefavorabile ale salariaților din sistem, pe lângă cele ale elevilor și părinților”. Sindicaliștii arată că “se creează un stres suplimentar, atât pentru personalul didactic, dar mai ales pentru elevii” din ani terminali și din învățământul profesional și tehnic.

Mesajul a fost transmis în condițiile în care la Ministerul Educației are loc azi o ședință a Comitetului de Dialog Social.

FSLI, în mesajul către Sorin Cîmpeanu, așa cum a fost publicat pe Facebook:

  • “În intervalul de timp de la momentul în care în mass-media a apărut știrea că domnia voastră doriți modificarea structurii anului școlar în curs, în sensul prelungirii vacanței de primăvară cu 2 săptămâni, în intervalul 02 aprilie – 3 mai 2021, urmată de prelungirea perioadei cursurilor până la începutul lunii iulie, au apărut reacții nefavorabile ale salariaților din sistem, pe lângă cele ale elevilor și părinților”.
  • În opinia majorității celor care ne-au solicitat să intervenim pentru a se renunța la ideea modificării structurii anului școlar, se creează un stres suplimentar, atât pentru personalul didactic, dar mai ales pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a/XIII-a, al căror program de pregătire va fi cel mai afectat. De asemenea, trebuie avut în vedere că vor fi afectați și elevii din învățământul profesional și tehnic care vor fi nevoiți să meargă la școală până la finalul lunii iulie.
  • Totodată, nu trebuie uitat că luna iulie este o perioadă în care pot fi temperaturi caniculare, ceea ce va avea grave repercusiuni asupra elevilor ce ar susține evaluarea națională de la finalul clasei a VIII-a în acel interval. De asemenea, nu trebuie neglijat nici faptul că temperaturile ridicate din luna iunie vor afecta și elevii care vor veni la cursuri (…).”

Mesajul FSLI, integral:


3 comentarii
  1. Sindicatele din invatamant ar trebui desfintate. Numai cu profesorii nu tin! Mai scot capul din cand in cand sa vada lumea ca exista! Aduna foarte multi bani prin acea cotizatie cam fortata, au numai privilegii si pe deasupra toti liderii au tot felul de beneficii..Au scutire de jumatate de norma la predare, iar trepadusii lor din teritoriu sunt pusi sa adune bani de la profesori pentru tot felul de idiotenii ca de ex. asigurari de viata, de boala..
    Liderii de la centru sunt corupti pana-n maduva oaselor..Sunt o rusine pt profesori!

  2. Vor să ne mai sacrificăm(a câtă oară), dar să aplice legea salarizării(amânată de 2 ori) nu știu să o facă, să aplice hotărârile judecătorești definitive măcar de acum înainte iar nu știu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Teleman: Creditul fiscal și facilitatea “patent box” ar putea stimula cercetarea / Doi noi consilieri în minister – Oana Craioveanu și Cătălin Rizea / Discuții alături de secretarul de stat Dragoș Ciuparu pe tema cercetării în PNRR

Creditul fiscal și facilitatea de tip “patent box – crearea de facilități pentru firmele care utilizează patente” au fost menționate săptămâna trecută, ca posibile măsuri de stimulare a cercetării, de…
Vezi articolul
Sorin Cîmpeanu și Radu Szekely / Colaj foto: gov.ro, Doria Dragusin - Merito

OFICIAL Ministrul educației: I-am propus lui Radu Szekely să rămână în echipă. Propunerea a fost făcută pe baza competenței, dar și a curajului de a spune ce gândește fără sa-i pese dacă e sau nu “în linie”

Secretarul de stat din Educație demis astăzi de premierul Florin Cîțu rămâne oficial în Minister, pe poziția de consilier al ministrului Sorin Cîmpeanu. “I-am propus lui Radu Szekely să rămână…
Vezi articolul

Deschiderea școlilor în Austria: Perioadă-tampon de trei săptămâni la începutul anului școlar, în care masca e obligatorie în unele spații, iar elevii și profesorii se testează indiferent dacă s-au vaccinat sau nu

Noul an școlar va începe, în Austria, cu o perioadă-tampon de trei săptămâni, în condițiile unei creșteri a numărului de cazuri Covid-19 în această țară, potrivit TheLocal.at. Această fază va…
Vezi articolul