Federația sindicală “Spiru Haret” susține ca structura anului școlar să rămână neschimbată: “Problemele nu vor fi rezolvate prin vacanțe prelungite”

4.152 de vizualizări
Marius Nistor / Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” a anunțat, joi dimineață, că i-a transmis ministrului Sorin Cîmpeanu că dorește menținerea structurii anului școlar și a calendarului examenelor naționale, așa cum sunt reglementate în prezent. Mesajul vine în contextul în care Ministerul Educației a convocat pentru joi dimineață o ședință în care sindicatele, reprezentanții părinților și elevilor vor discuta o eventuală modificare a structurii anului școlar, în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19. 

Potrivit FSE “Spiru Haret”, “propunerea federației noastre este de menținere a structurii anului școlar 2020-2021 și a calendarului examenelor naționale astfel cum sunt reglementate în prezent, întrucât:

– în intervalul 12-29 aprilie 2021, procesul de învățământ se poate derula on-line;

– orice modificare la acest moment, în prag de examene, va genera o presiune suplimentară asupra elevilor;

– „recuperarea” materiei în zilele de sâmbătă contravine legislației în vigoare, deoarece nu se poate asigura repausul săptămânal prevăzut de lege;

– intervalul 12-29 aprilie 2021 se suprapune cu Calendarul înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022, pentru care este necesară prezența salariaților în unitățile de învățământ;

– pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică şi pentru clasele din învăţământul profesional, semestrul II se prelungește până după jumătatea lunii iulie”.

Organizația sindicală scrie că înțelege argumentele privind sănătatea publică, “dar considerăm că problemele nu vor fi rezolvate prin vacanțe prelungite, ci prin identificarea soluțiilor și aplicarea măsurilor de natură să mențină școlile deschise”.

Citește și: Ședință la Ministerul Educației, pe structura anului școlar: părinții și sindicatele din educație discută să nu se schimbe nimic, elevii sunt de acord cu încheierea anului școlar pe 25 iunie

6 comentarii
 1. Crina, nu e drept ce spui. Cunosc profesori din liceul fetei mele care și în weekend vb cu ei și ii îndruma gratis. Și sa știi ca nu e un liceu de fițe și renume. Dar, profesorul își face munca cu drag. Noi suntem în an terminal și nu avem nevoie de meditații la nimic… Oare de ce? Pt ca la acești profesori le pasa.

 2. Crina, nu e drept ce spui. Cunosc profesori din liceul fetei mele care și în weekend vb cu ei și ii îndruma gratis. Și sa știi ca nu e un liceu de fițe și renume. Dar, profesorul își face munca cu drag. Noi suntem în an terminal și nu avem nevoie de meditații la nimic… Oare de ce? Pt ca la acești profesori le pasa.

 3. Ministerul ar trebui sa va oblige sa aveti competențe digitale dacă vreți să mai rămâneți în sistem!
  Sunteți niște L-E-P-R-E, care vroiau spor pentru utilizarea calculatorului, spor pentru internet, spor pentru digital!!! Sunteti niște relicve care în anul 2021 sunteți că mâța in calendar la utilizarea calculatorui.
  Vreti sporuri la tot ce atingeti, au vacanțe de 4-5 luni pe an și luați salariile întregi (care nu mai sunt așa de mici de 5-6 ani!)
  VĂ este teama că odată cu modernizarea predării online, acești indivizi care nu au atins calculatorul în viața lor, dar au PRIMIT Ș-P-A-G-Ă telefoane/carduri cu bani de cumpărături (prin părinții elevilor lor desigur) vor rămâne fără catedra.
  Pentru că digitalizarea și perfecționarea lecțiilor online vor fi făcute de câțiva din profesorii care vor să se upgradeze, și acele lecții vor putea fi vizionate/folosite de toți copiii de la fiecare nivel educațional.

  1. Crina, nu e drept ce spui. Cunosc profesori din liceul fetei mele care și în weekend vb cu ei și ii îndruma gratis. Și sa știi ca nu e un liceu de fițe și renume. Dar, profesorul își face munca cu drag. Noi suntem în an terminal și nu avem nevoie de meditații la nimic… Oare de ce? Pt ca la acești profesori le pasa.

   1. Crina are frustrările ei personale, ea nu gândește ce spune. Fără sa cunoști specificul muncii unui cadru didactic și având sufletul și mintea marcate de frustrari, nu poți gandi… Vorbește gura fără tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Inspectoratul Școlar București, despre regulamentul școlii 194, care prevedea exmatricularea elevilor cu părul vopsit: „Conținutul este viciat”. ISMB a cerut școlii să anuleze orice sancțiuni sau măsuri aplicate în baza acestui document

Regulamentul de organizare și funcționare al Școlii Gimnaziale nr.194 „este viciat”, iar școala trebuie să anuleze orice sancțiuni sau măsuri aplicate în baza acestui document și să elaboreze un regulament…
Vezi articolul

32,9% – rata finală de promovare în sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 2021 / Harta variației ratei de promovare, după contestații, pe județe

Rata finală de promovare, înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de Bacalaureat 2021, după soluționarea contestațiilor, este 32,9%, în creștere cu 2,6%, comparativ cu primele rezultate (30,3%), se arată…
Vezi articolul