Simptomele de durată ale Covid-19 se manifestă mai rar la copii decât la adulți, potrivit unei noi cercetări

Inteligența artificială

Foto: © Martinmark - Dreamstime.com

Simptomele care continuă pe termen lung la unii pacienți de Covid-19 se regăsesc mai rar la copii decât la populația adultă, iar copiii se vindecă mai rapid decât adolescenții, în cazul cărora simptomele se manifestă oricum mai puțin decât în cazul adulților, potrivit unei noi cercetări prezentate de The Conversation.

Autorii – experți de la London School of Hygiene&Tropical Medicine și King’s College London – spun că au dorit să verifice modul și durata de manifestare a Covid-19 la copii, în condițiile în care populația în vârstă din Marea Britanie și alte țări bogate s-a vaccinat în marea ei parte, iar atenția se îndreaptă acum spre cei mai tineri. Despre aceștia se știa că se confruntă cu riscuri reduse de îmbolnăvire cu noul coronavirus sau riscuri asociate altor afecțiuni cauzate de Covid-19.

Cercetătorii au folosit date colectate de la populație prin intermediul unui proiect digital și au ajuns, în cazul copiilor, la o serie de concluzii:

Cercetătorii arată că rezultatele studiului lor sunt similare celor din studii similare realizate în Elveția și Australia, dar estimarea proprie cu privire la numărul de copii cu o durată mai lungă a bolii este mai mică decât cea a Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, diferență cauzată, probabil, de modalități diferite de evaluare a simptomelor de durată.

Foto: 178006664 © MartinmarkDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version