Simptomele de durată ale Covid-19 se manifestă mai rar la copii decât la adulți, potrivit unei noi cercetări

1.339 de vizualizări
Inteligența artificială
Foto: © Dreamstime.com
Simptomele care continuă pe termen lung la unii pacienți de Covid-19 se regăsesc mai rar la copii decât la populația adultă, iar copiii se vindecă mai rapid decât adolescenții, în cazul cărora simptomele se manifestă oricum mai puțin decât în cazul adulților, potrivit unei noi cercetări prezentate de The Conversation.

Autorii – experți de la London School of Hygiene&Tropical Medicine și King’s College London – spun că au dorit să verifice modul și durata de manifestare a Covid-19 la copii, în condițiile în care populația în vârstă din Marea Britanie și alte țări bogate s-a vaccinat în marea ei parte, iar atenția se îndreaptă acum spre cei mai tineri. Despre aceștia se știa că se confruntă cu riscuri reduse de îmbolnăvire cu noul coronavirus sau riscuri asociate altor afecțiuni cauzate de Covid-19.

Cercetătorii au folosit date colectate de la populație prin intermediul unui proiect digital și au ajuns, în cazul copiilor, la o serie de concluzii:

  • Cel mai adesea, printre cazurile analizate, copiii simptomatici sufereau de dureri de cap, oboseală, febră și durere în gât.
  • Copiii cu vârste mai mici se vindecă mai rapid: durata medie de manifestare a bolii e de șase zile – 5 zile în cazul copiilor de școală primară, 7 zile în cazul adolescenților.
  • În timp ce 13,3% dintre adulți raportau simptome și la mai mult de 28 de zile, în medie doar 4,4% dintre copii spuneau același lucru (3,1% la cei mici, 5,1% la cei mai mari).
  • Aproape toți copiii – 98,4% – erau complet sănătoși la opt săptămâni după boală.
  • În medie, copiii au manifestat șase simptome diferite în prima săptămână de boală și doar două în ziua a 28-a, atunci când existau simptome de durată.
  • Simptomele cu cea mai mare probabilitate să dureze mai mult sunt oboseala, durerea de cap, pierderea mirosului.

Cercetătorii arată că rezultatele studiului lor sunt similare celor din studii similare realizate în Elveția și Australia, dar estimarea proprie cu privire la numărul de copii cu o durată mai lungă a bolii este mai mică decât cea a Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, diferență cauzată, probabil, de modalități diferite de evaluare a simptomelor de durată.

Foto: 178006664 © MartinmarkDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Delia Davidescu: Tot ce înseamnă fizică de școală generală ar trebui abordat, în primul rând, experimental. Nu este cazul ca la acea vârstă să facem prea multă teorie / „Marea majoritate a profesorilor de fizică, din zona gimnaziu, liceu, sunt aproape de pensie sau chiar pensionari”, spune aceasta

Profesoara Delia Davidescu a vorbit, la TVR Info, despre fizica predată în școală: „Tot ce înseamnă fizică de școală generală ar trebui abordat, în primul rând, experimental. Nu este cazul ca…
Vezi articolul
Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027

Noul program Erasmus+ pentru 2021-2027 a fost aprobat de Parlamentul European: Finanțare aproape dublă față de ultimii șapte ani, accent pe tranziția digitală, tranziția verde și post-Covid

Parlamentul European a adoptat, marți, noul program Erasmus+, ediția pe 2021-2027 al a principalului program european pentru educație și tineret. Potrivit unui comunicat al instituției, acesta, despre care structurile europene…
Vezi articolul

Părinții, obligați să le asigure copiilor calculator/laptop/tabletă/telefon smart cu internet pentru a participa la cursurile online, a stabilit ministerul Educației. Elevii, obligați să participe la orele pe net stabilite de școală

Ordiunul de ministrul care reglementează predarea online instituie pentru prima dată obligativitatea pentru părinți de a-i asigura copilului mijloace tehnice, laptop/telefon smart/tabletă și acces la internet pentru a participa la…
Vezi articolul