Simptomele de durată ale Covid-19 se manifestă mai rar la copii decât la adulți, potrivit unei noi cercetări

1.295 de vizualizări
Foto: 178006664 © Dreamstime.com
Simptomele care continuă pe termen lung la unii pacienți de Covid-19 se regăsesc mai rar la copii decât la populația adultă, iar copiii se vindecă mai rapid decât adolescenții, în cazul cărora simptomele se manifestă oricum mai puțin decât în cazul adulților, potrivit unei noi cercetări prezentate de The Conversation.

Autorii – experți de la London School of Hygiene&Tropical Medicine și King’s College London – spun că au dorit să verifice modul și durata de manifestare a Covid-19 la copii, în condițiile în care populația în vârstă din Marea Britanie și alte țări bogate s-a vaccinat în marea ei parte, iar atenția se îndreaptă acum spre cei mai tineri. Despre aceștia se știa că se confruntă cu riscuri reduse de îmbolnăvire cu noul coronavirus sau riscuri asociate altor afecțiuni cauzate de Covid-19.

Cercetătorii au folosit date colectate de la populație prin intermediul unui proiect digital și au ajuns, în cazul copiilor, la o serie de concluzii:

  • Cel mai adesea, printre cazurile analizate, copiii simptomatici sufereau de dureri de cap, oboseală, febră și durere în gât.
  • Copiii cu vârste mai mici se vindecă mai rapid: durata medie de manifestare a bolii e de șase zile – 5 zile în cazul copiilor de școală primară, 7 zile în cazul adolescenților.
  • În timp ce 13,3% dintre adulți raportau simptome și la mai mult de 28 de zile, în medie doar 4,4% dintre copii spuneau același lucru (3,1% la cei mici, 5,1% la cei mai mari).
  • Aproape toți copiii – 98,4% – erau complet sănătoși la opt săptămâni după boală.
  • În medie, copiii au manifestat șase simptome diferite în prima săptămână de boală și doar două în ziua a 28-a, atunci când existau simptome de durată.
  • Simptomele cu cea mai mare probabilitate să dureze mai mult sunt oboseala, durerea de cap, pierderea mirosului.

Cercetătorii arată că rezultatele studiului lor sunt similare celor din studii similare realizate în Elveția și Australia, dar estimarea proprie cu privire la numărul de copii cu o durată mai lungă a bolii este mai mică decât cea a Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, diferență cauzată, probabil, de modalități diferite de evaluare a simptomelor de durată.

Foto: 178006664 © MartinmarkDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Istoricul Oliver Jens Schmitt: AUR amestecă antisemitismul cu elemente ale naționalismului ceaușist / Naționalismul și suveranismul AUR pun în pericol securitatea României într-o perioadă de agresiune rusească

Istoricul elvețian Oliver Jens Schmitt, specializat în fascismul din Europa de Est, arată într-un interviu pentru G4Media că AUR utilizează discursul antisemit și negaționist cu elemente ale naționalismului ceaușist pentru…
Vezi articolul

Vaccinarea se va face etapizat, anunță Klaus Iohannis. Pentru alte categorii, în afară de medici, va avea loc prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-thru

Vaccinarea pentru alte categorii decât medicii se va face prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-thru, potrivit anunțului făcut de…
Vezi articolul

A doua săptămână de școală începe cu 305 școli în scenariul roșu, unde toți elevii fac cursuri online, anunță Ministerul Educației. Instituția nu prezintă, sistematic, scenariul în care sunt 91 de unități de învățământ

În total, 305 școli se află astăzi în scenariul roșu, ceea ce înseamnă predare exclusiv online, cu 7 unități de învățământ în minus față de vineri. De asemenea, în scenariul…
Vezi articolul