Simptomele de durată ale Covid-19 se manifestă mai rar la copii decât la adulți, potrivit unei noi cercetări

1.339 de vizualizări
Inteligența artificială
Foto: © Dreamstime.com
Simptomele care continuă pe termen lung la unii pacienți de Covid-19 se regăsesc mai rar la copii decât la populația adultă, iar copiii se vindecă mai rapid decât adolescenții, în cazul cărora simptomele se manifestă oricum mai puțin decât în cazul adulților, potrivit unei noi cercetări prezentate de The Conversation.

Autorii – experți de la London School of Hygiene&Tropical Medicine și King’s College London – spun că au dorit să verifice modul și durata de manifestare a Covid-19 la copii, în condițiile în care populația în vârstă din Marea Britanie și alte țări bogate s-a vaccinat în marea ei parte, iar atenția se îndreaptă acum spre cei mai tineri. Despre aceștia se știa că se confruntă cu riscuri reduse de îmbolnăvire cu noul coronavirus sau riscuri asociate altor afecțiuni cauzate de Covid-19.

Cercetătorii au folosit date colectate de la populație prin intermediul unui proiect digital și au ajuns, în cazul copiilor, la o serie de concluzii:

  • Cel mai adesea, printre cazurile analizate, copiii simptomatici sufereau de dureri de cap, oboseală, febră și durere în gât.
  • Copiii cu vârste mai mici se vindecă mai rapid: durata medie de manifestare a bolii e de șase zile – 5 zile în cazul copiilor de școală primară, 7 zile în cazul adolescenților.
  • În timp ce 13,3% dintre adulți raportau simptome și la mai mult de 28 de zile, în medie doar 4,4% dintre copii spuneau același lucru (3,1% la cei mici, 5,1% la cei mai mari).
  • Aproape toți copiii – 98,4% – erau complet sănătoși la opt săptămâni după boală.
  • În medie, copiii au manifestat șase simptome diferite în prima săptămână de boală și doar două în ziua a 28-a, atunci când existau simptome de durată.
  • Simptomele cu cea mai mare probabilitate să dureze mai mult sunt oboseala, durerea de cap, pierderea mirosului.

Cercetătorii arată că rezultatele studiului lor sunt similare celor din studii similare realizate în Elveția și Australia, dar estimarea proprie cu privire la numărul de copii cu o durată mai lungă a bolii este mai mică decât cea a Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, diferență cauzată, probabil, de modalități diferite de evaluare a simptomelor de durată.

Foto: 178006664 © MartinmarkDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șeful Institutului Cercetare Aerospațială – INCAS, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi păgubit instituția cu 21 milioane de lei, a fost suspendat din funcție până la finalul mandatului

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) anunță miercuri că a fost emis ordinul privind suspendarea din funcție a directorului general, președinte al Consiliului de administrație al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare…
Vezi articolul

OFICIAL Criterii și documente necesare pentru burse sociale în anul școlar 2023-2024. Bursele medicale, cele pentru elevii orfani și din familii monoparentale nu sunt condiționate de venit / Definiția familiei monoparentale

Elevii primesc șase categorii de burse sociale în anul școlar 2023-2024, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial. Bursele medicale, cele pentru elevii orfani de un părinte sau ambii și pentru…
Vezi articolul