Simulare Evaluare Națională 2024. Elevii din județul Buzău susțin probele pe 20 și 21 noiembrie / Pentru BAC, candidații de clasa a XII-a dau simularea în perioada 27-29 noiembrie

Foto: Inquam Photos / George Călin

Elevii de clasa a VIII-a din județul Buzău vor susține simularea județeană a Evaluării Naționale 2024 în zilele de 20 și 21 noiembrie, potrivit procedurii publicate de Inspectoratul Școlar Județean Buzău. Simularea județeană a examenului de Bacalaureat 2024 are loc în perioada 27-29, conform sursei citate. Vezi mai jos, în articol, calendarul complet al probelor și regulile de examen.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, proba la Limba și literatura română are loc pe 20 noiembrie, iar cea la Matematică pe 21 noiembrie. Rezultatele vor fi comunicate pe 4 decembrie.

Simulare la nivel județean a Examenului de Evaluare Națională 2024 pentru absolvenții clasei a VIII-a:

20 noiembrie 2023: Limba si literatura română — probă scrisă;

21 noiembrie 2023: Matematică — probă scrisă;

4 decembrie 2023: Comunicarea rezultatelor; 

În privința elevilor de clasa a XII-a, simularea examenului de Bacalaureat 2024 începe pe 27 noiembrie cu proba scrisă la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată pe 28 noiembrie. În data de 29 noiembrie va fi susținută proba la alegere a profilului și specializării.

Simulare la nivel județean a Examenului de Bacalaureat 2024: 

27 noiembrie 2023: Proba E) a) — probă scrisă — Limba si literatura română;

28 noiembrie 2023: Proba E) c) — probă scrisă — proba obligatorie a profilului;

29 noiembrie 2023: Proba E) d) — probă scrisă — proba la alegere a profilului și specializării;

12 decembrie 2023: Comunicarea rezultatelor; 

Programa pentru simularea județeană a Evaluării Naționale 2024

Programa simulării județene a examenului național de Bacalaureat 2024:

Regulile pentru probele scrise de la simularea județeană, conform procedurii

Potrivit procedurii operaționale, accesul elevilor în sălile de clasă este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi distribuiți pe săli conform unei repartizări prealabile afișată pe ușa fiecărei săli. În zilele de desfășurare a probelor scrise, elevii vor avea acces în sălile de examen având asupra lor documente de identitate (cartea de identitate sau carnetul de elev vizat pentru anul în curs). 

„(2) Ora de începere a probelor la simularea Evaluării Naționale, pentru fiecare din zilele în care se organizează simularea, este 09:00. Probele au durata de 2 ore, din momentul primirii subiectelor de către elevi.

(3) Ora de începere a probelor la simularea Examenului Național de Bacalaureat, pentru fiecare din zilele în care se organizează simularea, este 09:00. Probele au durata de 3 ore din momentul primirii subiectelor de către elevi. 

(4) Elevii participanti vor semna un tabel de prezență care să confirme participarea la examen.

(5) Redactarea lucrărilor scrise se va realiza pe foi tipizate, la simularea Examenului National de Bacalaureat, și respectiv într-o broșură, la simularea Evaluării Naționale, cu completarea aceluiași tip de date la nivelul școlii și cu securizarea datelor de identificare a elevului.”

Rezultatele elevilor, potrivit procedurii

„(1) Rezultatele elevilor nu vor fi trecute în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevilor, notele obținute la simulările județene pot fi trecute în catalog.

(2) Rezultatele obținute de elevi la simularea evaluării naționale pentru elevii clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului national de bacalaureat, în anul școlar 2023-2024, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

(3) Rezultatele obținute la simulările examenelor naționale nu se contestă;

(4) Lucrările elevilor vor fi arhivate pentru un an de zile la nivelul unității de învățământ.”

Pentru elevii cu cerințe educaționale speciale se asigură susținerea probelor “de examen adaptate în conformitate cu prevederile procedurii privind asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere/deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale (…)”, după cum se arată în procedură.

Procedura operațională a Inspectoratului Școlar Județean Buzău poate fi consultată mai jos:

Calendarul Evaluării Naționale de la finalul clasei a VIII-a 2024:
Calendarul examenului național de Bacalaureat 2024, Sesiunea iunie – iulie 2024

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Exit mobile version