Sindicatele profesorilor din Ungaria se pregătesc de grevă generală din cauza salariilor mici

Foto: © Andreysha | Dreamstime.com

Organizația Sindicală a Pedagogilor din Ungaria a început pregătirea pentru grevă, transmite publicația NÉPSZAVA, citată de Rador. Motivul principal este salarizarea profesorilor și învățătorilor. În plus, guvernul Viktor Orban a încercat să îngrădească dreptul la grevă, ceea ce a iritat suplimentar corpul profesional, scrie G4Media.ro.

„Am început organizarea grevei, sunt instituţii în care colegii ar fi dispuşi să între în grevă chiar în zilele următoare, însă organizarea întreruperii pe o perioadă mai îndelungată a muncii necesită timp şi cred că această acţiune îşi va atinge punctul culminant până la sfârşitul lunii noiembrie”, a spus vicepreşedintele Sindicatul Pedagogilor (PSZ), Gábor Gosztonyi, cu ocazia festivităţii de deschidere a noului an şcolar.

Gosztonyi a mai precizat că reprezentanţii PSZ şi ai Organizaţiei Sindicale Democrate a Pedagogilor s-au consultat până miercuri seara târziu despre paşii următori, respectiv despre faptul că şi PSZ va începe evaluarea disponibilităţii de a intra în grevă în rândul membrilor săi.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Foto: © Andreysha | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version