Sindicatele profesorilor din Ungaria se pregătesc de grevă generală din cauza salariilor mici

602 vizualizări
Foto: © Andreysha | Dreamstime.com
Organizația Sindicală a Pedagogilor din Ungaria a început pregătirea pentru grevă, transmite publicația NÉPSZAVA, citată de Rador. Motivul principal este salarizarea profesorilor și învățătorilor. În plus, guvernul Viktor Orban a încercat să îngrădească dreptul la grevă, ceea ce a iritat suplimentar corpul profesional, scrie G4Media.ro.

„Am început organizarea grevei, sunt instituţii în care colegii ar fi dispuşi să între în grevă chiar în zilele următoare, însă organizarea întreruperii pe o perioadă mai îndelungată a muncii necesită timp şi cred că această acţiune îşi va atinge punctul culminant până la sfârşitul lunii noiembrie”, a spus vicepreşedintele Sindicatul Pedagogilor (PSZ), Gábor Gosztonyi, cu ocazia festivităţii de deschidere a noului an şcolar.

Gosztonyi a mai precizat că reprezentanţii PSZ şi ai Organizaţiei Sindicale Democrate a Pedagogilor s-au consultat până miercuri seara târziu despre paşii următori, respectiv despre faptul că şi PSZ va începe evaluarea disponibilităţii de a intra în grevă în rândul membrilor săi.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Foto: © Andreysha | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. O știre care i-ar cauza infarct Oanei…dacă s-ar întâmpla în România. Însă la noi, oanele de rând ar ucide profesorii, nu ar milita pentru drepturile lor.

  2. La ei se poate. La noi nu. Am ajuns sa ne milogim la lideri sa facem greva si ei sunt mana in mana cu guvernul.Guvernul MEU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Includerea limbii române alături de alte discipline într-o singură probă de Bacalaureat “reduce considerabil importanța formativă a limbii și a literaturii naționale”, spune Asociația Profesorilor de Limba Română / Secretarul de stat Bogdan Cristescu: Ponderea limbii române va fi mai mare în viitorul Bacalaureat, “mai ales dacă adăugăm și Istoria României și Geografia României”

“Cumularea mai multor discipline într-o singură probă reduce considerabil importanța formativă a limbii și a literaturii naționale, care constituie fundamentul identității noastre și sunt parte a patrimoniului cultural”, apreciază Asociația…
Vezi articolul

Academia Română a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra conacului Vasile Alecsandri din Mircești, însă îl dă în administrarea CJ Iași / Se încearcă obținerea de fonduri europene pentru reabilitare

Academia Română a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra Casei Memoriale și a Mausoleului ”Vasile Alecsandri ” din localitatea Mircești, județul Iași, iar miercuri, consilierii județeni au votat în…
Vezi articolul