Sindicatele profesorilor din Ungaria se pregătesc de grevă generală din cauza salariilor mici

607 vizualizări
Foto: © Andreysha | Dreamstime.com
Organizația Sindicală a Pedagogilor din Ungaria a început pregătirea pentru grevă, transmite publicația NÉPSZAVA, citată de Rador. Motivul principal este salarizarea profesorilor și învățătorilor. În plus, guvernul Viktor Orban a încercat să îngrădească dreptul la grevă, ceea ce a iritat suplimentar corpul profesional, scrie G4Media.ro.

„Am început organizarea grevei, sunt instituţii în care colegii ar fi dispuşi să între în grevă chiar în zilele următoare, însă organizarea întreruperii pe o perioadă mai îndelungată a muncii necesită timp şi cred că această acţiune îşi va atinge punctul culminant până la sfârşitul lunii noiembrie”, a spus vicepreşedintele Sindicatul Pedagogilor (PSZ), Gábor Gosztonyi, cu ocazia festivităţii de deschidere a noului an şcolar.

Gosztonyi a mai precizat că reprezentanţii PSZ şi ai Organizaţiei Sindicale Democrate a Pedagogilor s-au consultat până miercuri seara târziu despre paşii următori, respectiv despre faptul că şi PSZ va începe evaluarea disponibilităţii de a intra în grevă în rândul membrilor săi.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Foto: © Andreysha | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. O știre care i-ar cauza infarct Oanei…dacă s-ar întâmpla în România. Însă la noi, oanele de rând ar ucide profesorii, nu ar milita pentru drepturile lor.

  2. La ei se poate. La noi nu. Am ajuns sa ne milogim la lideri sa facem greva si ei sunt mana in mana cu guvernul.Guvernul MEU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Monica Anisie: Nu a spus nimeni că luăm în calcul containerele pentru distanțarea elevilor / Anisie, pe 8 iunie: Sunt state unde au fost aduse în curtea școlii containere. Vom analiza și noi

Deocamdată la nivelul Ministerului Educației nu s-a luat în calcul achiziționarea de containere sau de spații modulare pentru elevi, anunță ministrul Educației, într-o conferință la Iași transmisă de bzi.ro. Monica…
Vezi articolul
Modificările pentru Bacalaureat -Când au loc detașarea la cerere și detașarea în interesul învățământului

Statul plătește suplimentar 56 de universități de stat și particulare, în acest an, ca să formeze peste 32 de mii de viitori profesori. Cea mai mare creștere față de anul universitar precedent e la Universitatea din Oradea – 700 de locuri în plus

În anul universitar 2023-2024, statul vrea să formeze peste 32.200 de studenți care ar putea să devină profesori, potrivit datelor din ordinul ministrului Educației nr. 6.234/2023. Este vorba despre ordinul…
Vezi articolul