SNSPA – acord de parteneriat cu organizația americană Atlantic Council, pentru analize și recomandări de securitate la Marea Neagră

Foto: SNSPA.ro

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a încheiat un acord cu organizația americană de analiză Atlantic Council, acord de parteneriat multianual ce are drept scop realizarea unor recomandări pentru creșterea cooperării în domeniul securității între țările de la Marea Neagră, potrivit unui comunicat de presă.

Acordul, semnat miercuri, la Washington, de rectorul SNSPA Remus Pricopie, a fost încheiat pentru o perioadă de 4 ani. Pe baza acestuia, experți din cele două instituții vor realiza cercetări, analize și proiecte comune și vor organiza periodic conferințe și workshopuri, “cu scopul de a evidenția importanța regiunii Mării Negre pentru securitatea transatlantică și de a oferi recomandări pentru creșterea cooperării în domeniul securității între țările din zona Mării Negre”.

Potrivit comunicatului, acordul a fost semnat în prezența E.S. Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, Fred Kempe, Președintele și CEO al Atlantic Council, Barry Pavel, Vice-președinte Atlantic Council și Director al Scowcroft Center for Strategy and Security, și a unei delegații de parlamentari români.

Atlantic Council, în prezentarea SNSPA:

Exit mobile version