Sondaj Salvați Copiii: 96% dintre testele pe bază de salivă pentru elevi au fost administrate acasă / Din clasa mea știu 3 elevi care chiar au făcut testul, restul au zis că au ieșit negativ, dar nu l-au făcut – elev

Foto: Salvați Copiii

96% dintre elevii participanți la un sondaj al Salvați Copiii România afirmă că testarea are loc acasă, nu la școală, după cum arată datele unui sondaj online realizat de Salvați Copiii, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. În ceea ce privește durata procesului de testare, durata cel mai frecvent indicată la nivelul întregului eșantion a fost de 5 minute, în timp ce elevii care se testează la școală indică o durată medie de 17 minute a procesului de testare, conform datelor colectate.

În legătură cu includerea de instrucțiuni cu privire la aplicare, nu a existat o procedură unitară, unii elevi afirmând că au primit și instrucțiuni alături de kit-urile de testare, în timp ce alții au semnalat în mod expres absența oricăror instrucțiuni scrise, se mai arată în comunicat.

Din răspunsurile primite de la elevi, testele au fost ambalate individual (48% dintre răspunsuri) sau câte două. Deși, în cele mai multe cazuri, profesorii au fost cei care s-au ocupat de ambalare, au existat și situații în care aceasta s-a realizat cu ajutorul elevilor sau exclusiv de către elevi.

Unul dintre elevi a spus că unii colegi nu și-au făcut testul: ”Din clasa mea știu 3 elevi care chiar au făcut testul, restul au zis că au ieșit negativ, dar nu l-au făcut”.

Iată și celelalte date ale anchetei Salvați Copiii:
Informații de context:

Amintim că sindicatele din Educație au cerut, ieri, ministrului Educației ca testele de salivă să fie livrate unităților de învățământ deja ambalate, fie individual, fie cel mult două teste.

Luni seara, prim-ministrul României a solicitat Corpului de Control al Guvernului să demareze o acțiune în privința achizițiilor de teste de salivă la Oficiul National pentru Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Ieri, ministrul Educației a declarat că insistă pe „nevoia de testare de două ori pe săptămână”. Reprezentanți ai elevilor au protestat marți în fața Ministerului Educației din cauza întârzierilor testelor de salivă.

Testarea elevilor nu se mai face luni și joi săptămâna aceasta, ci marți și vineri din cauza întârzierii livrărilor de teste pe bază de salivă, a anunțat duminică seara, săptămâna trecută, Ministerul Educației, într-o precizare comună cu Grupul de Comunicare Strategică.

Exit mobile version